lauantai 5. maaliskuuta 2011

PUS-Basket - PuB (5.3.2011) -otteluraportti


Pakkovoitto pakotti voittamaan 


PUS-Basket - PuB 

79-99

(40-54)


Kertaus syyspuoliskolla pelatusta ottelusta: PuB voitti kotonaan reilusti (94-80). Eetu Koivuniemi ja Ari Lehtola pussittivat yhteensä 45 pistettä. Timo Teivaanmäki kuului niin ikään ratkaisijahahmoihin, ja energisesti työstänyt Tomi Koppo noukki peräti seitsemän hyökkäyslevypalloa. Nyt, kevätpuolen ottelussa, panokset olivat korkeammat - etenkin hämeenlinnalaisjoukkiolle, jonka niskaan hengittää pelottavista pelottavin... karsintapeikko.

PUS-Basketilla oli ns. no stress -tilanne: lohkon puolivälissä, kaikin tavoin turvassa, kelpaa pelailla. Hämeenlinnalaisten asema on kimurantimpi, sillä jopa suora sarjasta putoaminen on ollut todellinen uhkakuva. Tämän ottelun jälkeen on enää kaksi matsia (Räppää ja Kelohonkaa vastaan), joissa molemmissa vastustaja löytyy sarjataulukosta PuB:n yläpuolelta. On silti muistettava, että miesten 2. divisioona on yllätyksiä täynnä...

PuB:n poissaolijoiden ja toipilaiden lista oli loputon - vähäväkisellä porukalla, vieläpä vaikeaksi tiedetyllä vieraskentällä, oli kyettävä huippusuoritukseen. Kyettiin. Pakkovoitto, ensimmäinen vierasvoitto (!) irtosi peräti kahdenkymmenen pisteen erolla. Siitäkin huolimatta, että nuori ja urheilullinen PUS-Basket koetti täydet 40 minuuttia ahdistaa vierasjoukkuetta koko kentän prässipuolustuksella.

Vierasottelut ovat olleet läpi kauden hämeenlinnalaisporukalle kovin vaikeita, mutta joskushan on negatiivisen kierteen päätyttävä. Se päättyi Leppävaaran liikuntahalliin, jossa nähtiin eräs ilahduttava hämäläisilmiö: Joni Laitinen palasi neljän kuukauden pelitauon jäljiltä parketille, toi puolustukseen puhetta ja hyökkäyspäähän malttia, kirjautti sarakkeeseensa komeat 11 pistettä ja sanoi kiitti moi. Pelaajavalmentaja Ari Lehtolan mukaan Laitinen oli tässä ottelussa "tärkeä isähahmo joukkueelle".

Lehtolan omakin iltapäivä sujui varsin möygevästi: kaikki viisi kolmosyritystä upposivat häneen, ja miehen kokonaissaldoksi kirjattiin 22 pistettä. Lassi Utrio pani vielä korin verran paremmaksi: 24. Muita pistemiehiä hämeenlinnalaiskahdeksikosta olivat Mika Halttunen (19), Miikka Kilpinen (13) ja Teemu Viertola (8). Matias Suonpää nähtiin avausviisikossa ja Tomi Koppo hetken ajan pelikentällä - saikkupotilas uhrautui joukkueensa puolesta kolmen minuutin ajan kuin viiden tähden kenraali.

Tämä voitto oli PuB:lle hyvin tärkeä. Jos et usko, käypä vilkaisemassa tätä linkkiä. Siellä on sarjataulukko ja lista jäljellä olevista otteluista. Toinen niistä jäljellä olevista pelataan lauantaina 12.3. klo 12.30 Hämeenkaaressa. Vastustaja on juurikin porvoolainen Räppä - juurikin se porukka, joka PuB:n tulee ohittaa, mikäli mielii välttyä kevään putoamiskarsintaturnaukselta. Panokset ovat ehkä kovimmat ikinä. Mikäli et oikein tahdo saada viikkoasi kulumaan, pitkästyttää, etkä oikein suoraan sanottuna malttaisi odottaa tuota jännäriä, käy keskustelemassa maamme mielenkiintoisimmasta koripallosarjasta täällä.