sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Otteluennakko: PuB - KaHe (20.9. klo 19.30)


PuB lähtee yllättämään

PuB - KaHe 
20.9. klo 19.30 
Hämeenkaaressa






Helsinkiläinen Kartanon Herrat on paha avausvastustaja. Joukkueiden viime kauden kohtaamiset päättyivät helsinkiläisporukan voittoihin: Helsingissä murskaavasti 107-67 ja Hämptonissa niukasti 89-82.

Kotijoukkue on menettänyt Teemu Viertolan ja Timo Turusen Hyvinkäälle - molemmat miekkoset pelasivat PuB - HyPo -harjoitusottelussa entistä seuraansa vastaan erinomaisesti. Onneksi liikehdintää on tapahtunut toiseenkin suuntaan: PuB sai Joni Laitisen takaisin ja varmistuksen Tomi Kopon jatkamisesta joukkueessa. HyPo-harjoitusottelu enteili tästä tulevan todellisen Koppo-läpimurtokauden - siinä määrin vakuuttavia olivat pelurin otteet (16 pistettä ja jatkuvaa vastuunkantoa) Pontevaa vastaan. En ihmettelisi lainkaan, mikäli 20.9. Hämeenkaaren asiantuntijakatsomossa hihkuttaisiin yhteen ääneen: "It's Koppo season, beibe!"

Vankka on 12-miehisen PuB:n runko muutoinkin. Lassi Utrio jatkaa, joten 20-40 pistettä per peli on taattu. Kaksoistornit Miikka Kilpinen ja Eetu Koivuniemi ottavat komennon yläilmoissa, ja Ari Lehtola tekee hurmostilaan päästessään selvää mistä hyvänsä M2D-joukkueesta. Lehtolan kontolle jäänee tälläkin kaudella myös valmentajan rooli, sillä ulkopuolista valmentajaa ei ole PuB:n onnistunut täksi kaudeksi haalia. Ikitaistelijat Janne Hamari ja Matias Suonpää näyttävät puolustusasenteellaan ja taistelutahdollaan muulle joukkueelle pelimiehen väsymätöntä esimerkkiä - periksi ei anneta. Ei, vaikka käkättimeen olisi tulossa isostikin.

Kotiyleisön mielenkiinto suuntautuu myös viitosdivariporukan ja edustusjoukkueen välillä taiteilevaan nelikkoon: Touko Helanen, Ville Reponen, Miika Koskinen ja Heikki Niemi - kunto ja taito lienee kohdallaan näihin astetta fyysisempiin koitoksiin.

Minulla on sellainen tuntuma, että PuB on valmis. Kaksitoista tervettä miestä odottaa komennusta Hämeenkaaren parkettia kuluttamaan. Harjoitukset on pidetty, harjoitusottelut on pelailtu. Torstaina 20.9. klo 19.30 on oltava valmis rymistelemään. KaHe ei anna mitään ilmaiseksi, se on varma. Joukkue on oiva esimerkki taitavasta ja aina laadukkaasti operoivasta kakkosdivariporukasta - kuin saksalainen pienoisjuna. 

M2D - I love this game!

Aurinkoisena sunnuntaina 16.9.2012


Kalle Manninen 
Hämpton City Basketball
Twitter: @ManniMozzarella
Hashtag: #HCBball