Ponteva antoi kotihallissaan PuB:lle isosta räpylästä

HyPo:n Toni Honka (9) pahanteossa.

HyPo - PuB

93-58
(45-25)

Syyspuoliskon päätösottelussa kohtasivat Hyvinkään Ponteva ja Punaportin Blues. Kotijoukkue HyPo sai korintekohomman näyttämään helpolta, ja kotivoitollaan se junttasi PuB:n yhä tiukemmin 12-joukkueisen sarjan viimeistä edelliselle pykälälle.

Avausneljänneksellä näkyi PuB:n pitkä pelaamaton aikajakso: sihti oli kateissa ja samassa hukassa tuntui olevan joukkueen itseluottamuskin. Pontevan isojen jyrien nelikko Toni Honka, Ilkka Blomqvist, Timo Turunen ja Josef Valek dominoi tapahtumia Martinhallin parketilla – jakso päättyi kotijoukkueen hyväksi 19–7.

Toinen kymmenminuuttinen mentiin niin ikään hyvinkääläiskomennossa. Roope Myyryläinen nakkeli tyylikkäitä kauko-osumia ja isot jyrät säestivät läheltä. Jokseenkin jokaisesta hyökkäyksestään Ponteva onnistui korin tekemään, kun taas PuB:lla onnistumiset olivat sattumaluonteisempia. Puoliaikatauolle käytiin murskalukemissa 45–25.

Jälkimmäisellä ottelupuoliskolla ei taisteltu enää voitosta, vaan piste-eron suuruudesta. HyPo:n voiton avain oli tinkimätön puolustuspeli; joukkue ei sallinut ainuttakaan helppoa koria, ja levypallot se noukki hyppysiinsä molemmista kenttäpäädyistä. Joulutauolle vetäytyvän Punaportin Bluesin tehomiehet olivat 22 pistettä upottanut Lassi Utrio ja 12 pinnaan yltänyt Joe Nurmio. Myös Janne Hamari ilahdutti yhdeksällä pisteellään.

Muut pistemiehet: Eetu Koivuniemi 6 (kaksi kolmipisteistä), Ville Reponen 6, Miika Koskinen 2, Matias Suonpää 1, Ari Lehtola ja Hese Niemi 0.