sunnuntai 5. helmikuuta 2012

KaHe koulutti PuB:ia

Punaportin Blues
vs.
Kartanon Herrat 


82-89 (38-51)


PuB taisteli viimeiseen saakka - tasalaatuisempi KaHe kampesi sarjapisteet ja tuuppasi PuB:n likemmäs karsintapeikon tiukkaa, vastaansanomatonta halausotetta.


Taustajutustelua
PuB lähti haastamaan KaHe:a sarjataulukon kymppipaikalta, juuri karsintaviivan yläpuolelta. KaHe on kahdentoista joukkueen lohkonsa keskikastia, aina vaarallinen, napannut edellispäivänä arvokkaan päänahan sarjakärki Järvenpään koripalloseurasta jatkoajalla. Tällä PuB-voitollaan se tarrasi kiinni viitospaikkaan, PuB:n sijoitus säilyi ennallaan.


Ensimmäinen kymmenminuuttinen: uusi viisikko, uusi pelisyke
Tuoreella viisimiehisellä lähdettiin Kartanon Herroja kaatamaan: Lassi Utrio - Toni Savino - Ari Lehtola - Teemu Viertola - Eetu Koivuniemi. (Hämeenkaaren katsomossa kiertänyt huhu tiesi kertoa, että ensimmäiseksi mainittu ei ole koskaan aikaisemmin pelannut KaHe:a vastaan, puolella kylläkin...) Korinteon aloitti Koivuniemi, joka pehmeällä ranneliikkeellään saatteli kaksi ensimmäistä kolmipisteistä häneen. Lehtolakin pani pussiin yhden samanmoisen, ja kas: pian valotaululla seisoivat kovinkin toivoa-antavat lukemat 15-8. Joukkueessa vaikutti positiivinen yhteishenki ja energiatasokin tuntui asettuneen kohdilleen juuri presidentinvaalipäiväksi. Vaan nukahteluakin tapahtui, puolustuspäässä eritoten. Ensimmäisen neljänneksen loppua kohden KaHe:n taitavat takamiehet pääsivät lappamaan helppoja koreja kuin Hämäläisen Kalevi vettä tulpattoman soutuveneensä pohjalta juhannuksena 2002, ja huolimatta Timo Turusen mahtiotteista tämä epätasapainoisten viisikoiden viisiminuuttinen sai päätöksensä tilanteessa 22-23.


Toinen kymmenminuuttinen: tehotonta vaeltelua varjojen mailla
Liike ja tahto tuntuivat tyrehtyneen. Ei löytynyt heittäjiä. Ei löytynyt korin alle -muussaajia, vaikka niitä juuri olisi tätä selvästi lyhyempää ja heiveröisempää helsinkiläisporukkaa vastaan pitänyt löytyä. Jaksoa leimasi karkea kahtiajako: kun Herroilla on paikka tehdä kori, se todennäköisesti tekee korin - kun PuB:lla on paikka tehdä kori, se todennäköisesti epäonnistuu. Matsin paras takamies Toni Savino väläytteli ajoittain, mutta murheellisissa lukemissa - 38-51 - tämä jakso päätettiin ja pitkälle tauolle lompsittiin.


Kolmas kymmenminuuttinen: peli muuttui fyysillisemmäksi
Voitosta kamppailtiin rajusti. Törmäyksiltä ei säästytty - ei liioin teknisiltä virheiltä. Osumia otettiin ja annettiin. Perusvirheitä (puolustajan) puhallettiin paljon, hyökkääjän virheitäkin aimo läjä. Romuralli sopi PuB:lle paremmin; se alkoi ottaa karkuun päässyttä KaHe:a kiinni. Päivän toimivin viisikko Turunen - Koivuniemi - Savino - Koppo - Viertola kiri vierasjoukkuetta kori korilta, ja tämä kolmas neljännes puhallettiin poikki tilanteessa 61-69.


Neljäs kymmenminuuttinen: johtoasema vaihtui kuin viestikapula
Voittoa hakemaan marssitettiin kentälle viisikko Lehtola - Turunen - Savino - Koivuniemi - Koppo. Turunen oli se mies, joka jyräsi kuin kolmannen maailmansodan hyökkäysvaunu ja teki kovaa tulosta kaikkialla muualla paitsi vapaaheittoviivalla. Raivosykkeellä ahkeroinut Turunen toi PuB:n 71-70-johtoon, mutta mainion matsin pelanneen Koivuniemen penkille pano käänsi kotijoukkueen kurssin alavireiseksi taas. Virhetilit täyttyivät, ukot ottivat viidensiään, KaHe jatkoi perusvarmaa korintekoaan, pallollinen PuB jännitti, Kahe onnistui, PuB jätti onnistumatta ja peli oli sillä kukko.


Bonusmateriaali
-peliaikaansa nähden parhaiten PuB:sta onnistui jälleen kerran Tomi Koppo, joka napsi hyökkäyslevypalloja, torjui heiton, teki kuusi pistettä, riisti, pelasti palloja rajaviivoilta ja vieläpä puolusti KaHe:n Poroputaan (#13) tehottomuuspimentoon
-Pekka Haavisto presidentiksi!
-katsojia n. 40 (ilahduttavan paljon porukkaa mm. Helsingistä ja Karkkilasta)
-kotijoukkueen pistemiehet: Timo Turunen 18, Ari Lehtola 16, Toni Savino 16, Eetu Koivuniemi 11, Lassi Utrio 8, Tomi Koppo 6, Miikka Kilpinen 6 ja Teemu Viertola 1


Lainaukset
- Tääl on kylmempi kuin Shitholessa. (helsinkiläiskatsoja)
- On toi Savino kyl aika kova. Pari riistoa laatutakamiehiltä. (toinen helsinkiläiskatsoja)
- KaHe:n alkuverryttelystä tulee jotenkin mieleen UkMuPo. (hämeenlinnalaiskatsoja)
- Voitto oli omissa käsissä. (kommentti eturivin asiantuntijakatsomosta)
- Tuomari näyttää Helmisen Raipelta. Tuomari näyttää Raimo Helmiseltä! (tuntematon papparainen katsomon takaosasta)


Lassi Utrio tehtaili entistä seuraansa vastaan 8 p.

Vapaaheitoissa PuB oli KaHe:a perässä.

Toisella jaksolla KaHe-puolustus teki PuB:sta tehottoman.

Toni Savino (16 p.) - ottelun paras takamies.

Savino on tuonut PuB:n peliin liikettä ja kommunikaatiota.