sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vaikka Vuorisen Late kiskoikin kolmosia kuppiin, otti kakkospupi Mäkelänrinteen tsimmakeskuksessa käkikseen




Pakilan Visa 36ers Punaportin Blues 2

69-53





Kakkospupi teki koripallokauden 2013-2014 viimeisen vierasmatkan Mäkelänrinteen uintikeskukseen.

Vastassa oli nuori (about Aleksi Tuomen ikäinen ja vähän päälle), urheilullinen ja vikkelä stadilaisjoukkue. Aivan koripalloilijan oloista väkeä, siis, kuuden miehen verran.

"Vastustaja oli taistelukopteri, kun taas me olemme enemmänkin sellainen raskasliikkeinen ja savuttava venäläinen panssariajoneuvo", luonnehti koutsi Big Dog porukoita.

Katsomossa oli "etä-pupilaisia" eli Penan faija sekä nuoren Aleksi Tuomen broidi ja faija. On aina ilahduttavaa, että hämäläisiä on reissun päällä myös katsomon puolella. Se antaa voimaa. Tai ainakin Vuorisen Lasse mietiskeli, että yleensä tulee aina pelattua vähän paremmin, jos Penan fatsi on katsomassa peliä.

Ykkösjakso oli perus, kakkonen hirveä. Pallonmenetykset saivat aikaan sen, että Visa juoksi nopeita ja kiskaisi niillä itsensä kauas horisonttiin.

Kolmannella - ja neljännellä - jaksolla PuB onnistui puolustamisessaan, paikassa ja prässissä, jopa siinä määrin, että lopussa meinattiin alkaa ottaa Visaa kiinni. Hieman liian myöhään tuo kiri (mm. Vuorisen kolme kolmosta) kuitenkin alkoi...

... ja oli siinä päätösneljänneksen viimeisellä seitsenminuuttisella vielä sellainenkin juttu, että koutsi Big Dog omien sanojensa mukaan "lakkasi mielenosoituksellisesti valmentamasta" syystä että peliajan kärttäminen kävi hermoille ja miehen psyykessä syntyi post-traumaattinen flashback, negatiivisten muistojen hyökyaalto nuoruusvuosilta.

Ja nyt, jos KlaNMKY:n -81-syntyneiden minipoikien valmentajat Jussi Ventä ja Sami Grönthal ovat linjoilla, seuraa virallinen anteeksipyyntö, jonka Hämpton City Basketball ylpeänä välittää. 

"Anteeksi, nuoruusaikani valmentajat, että kärtin teiltä pelin loppuvaiheilla peliaikaa. Nyt minä ymmärrän, kuinka rasittavalta sen on täytynyt teidän korviinne kuulostaa. Terveisin PuB 2 -koutsi Pena Iso Koira Mattila."

PuB:n pelimiehet reissussa: Juha Haukka, Pena Mattila, Reima Salomaa, Nuori Aleksi Tuomi 2, Jukka Hillo 3, Antti Ruponen 3, Matti Kaasu Heikka 7, Igor Jacovic 8, Japo Postareff 13 ja Lasse Vuorinen 17 pistettä. MVP: Vuorinen - viisi kolmosta sisään seitsemästä.

Spesiaalitietoa: Rupoman tuli peliin suoraan yökerhosta. Lakeerikengät kolisivat. "Mä löydän sieltä rentouden", kommentoi peluri tätä erikoislaatuista valmistautumisrituaaliaan.

PuB 2 päättää kautensa maanantaina 7.4. Sateenkaarihallissa klo 20.15. Vastustajaksi saapuu Kukkakepit, joka sijoittuu sarjataulukon puoleenväliin.