sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Räppä - PuB (12.12.2010)

Köniin tuli - mutta ei aivan Porvoon mitalla

Räppä - PuB 

82-76 (43-35)

Nousujohteinen porvoolaisporukka ja vieläkin vierasvoitoitta etenevä hämeenlinnalaisjoukkio lähtivät tähän pakkassunnuntain koettelemukseen tasavahvoina: molemmilla neljä voittoa.

Ensimmäisiä kaukomatkojen sarjapisteitä janoava PuB tappeli urheasti. Paikkapuolustus onnistui kohtuullisesti ja vapaaheitotkin varsin hyvin (80% - vain kolme ohi heitettyä vaparia!), mutta jokin viimeinen puristus jäi vielä uupumaan. Viimeisellä kymmenminuuttisella käytiin jo kahden pisteen päässä, mutta lopullista ratkaisua ei ailahtelevasti heittänyt hämeenlinnalaismiehistö kyennyt tuottamaan.

Räpän vahvuus perustui tasalaatuisuuteen: jokainen pelaaja halusi ja osasi heittää. PuB:n paikkapuolustusta puhkottiin muutaman kerran turhankin helpon näköisesti. Sitä kuuluisaa räppäläistä paikkaa joukkue pelasi vasta kolmannen jakson puolivälistä lukien. Paikkaa vastaan on heitettävä, se tiedetään, mutta tänään ei PuB heittoyrityksissään mainittavammin onnistunut: kolmoset osuivat 27 %:n tarkkuudella ja kakkoset 54 %:n.

Viimeisellä jaksolla alkoi jo väsymyskin painaa. Fyysinen ja henkinen. Eetu Koivuniemi otti harmillisen teknisen virheen rikottuaan kentällä olevaa pelaajaa ennen kuin pallo oli ehditty toimittaa rajaviivan takaa takaisin kentälle. Heppoinen vihellys? Mene ja tiedä, mutta hauskuuttakin onneksi riitti - eräässä tilanteessa tuomari loitse lausumahan (hämeenlinnalaispelaajille): "Minä voin viheltää teille virheen vaikka tuolta verhon takaa." Ratkaisijoita ei hämäläisistä loppuhetkille löytynyt, joten sarjapisteet jäivät kotijoukkueelle niukalla kolmen korin erolla.

Punaportin Bluesin päällikköhahmo oli Mika Halttunen. Liki 40 minuuttia urakoinut takamies heitti huimat 27 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Miehen kakkoset osuivat tarkkuudella 6/14 ja kolmoset 4/9. Kauden parhaan pelinsä pelanneen Halttusen ohella onnistujiin voidaan laskea Ari Lehtola ja Miikka Kilpinen.

"Puolustuspään liikkumisessa on tekemistä." -pelaajavalmentaja Ari Lehtola 

PuB:n kolme kovinta pisteukkoa: Halttunen 27, Lehtola 18 ja Kilpinen 12.