perjantai 16. marraskuuta 2012

PuB 2 tarjoili Puna-Salameille tuhtia turpahunttia





PuB 2 - Puna-Salamat

101-40 (54-21)









Lähtöasetelma: hämeenlinnalaisilla kolme voittoa ja kolme tappiota, stadilaisilla kuusi tappiota. Let's go, Pupiiiii! (C) Pikku-Janne, 2011


I otteluneljännes

Aloitukseen Japo, Lasse, Igor, Ruponen ja Touko.

Alussa vähän häröillään (inttisanonta Riihimäen Viestirykmentistä vuodelta 1997); kello ei käy, kaikki on sekavaa. Lasse Vuorisen avauskori toki hyväksytään, ja pian Japonkin.

PuB pelaa seitsenmiehisenä, Puna-Salamit kuudella. Aika vähäväkinen meininki näin pikkujoulukauden kynnyksellä, perjantai-iltana... Piti, muuten, olla hämäläisporukallekin sauna tänään lämmin, mutta sairastapauksen vuoksi ryhmäkokoontuminen peruuntui.

Tuota äskeistä kirjoittaessani Vuorinen heitti kolmipisteisen helaksi.

Japo on tehnyt kolmessa minuutissa kuusi pistettä - hyppyheitto on ennennäkemättömän tasapainoinen. Voiko olla, ettei Japo vielä tiedä saunaillan peruuntuneen?

Petu Big Dog Mattila on jossakin muualla. Antti Daddy Joutsimo koutsaa tänään.

Touko nostaa Japon harppuunasyötön häneen eikä mihinkään Hämäläisen Kalevin eksään.

Katsomossa on nyt seitsemän ihmistä. Suurin osa minulle tuntemattomia. PuB 2:n mediahehkutus alkaa siis tuottaa tulosta. Kenties seuraavassa matsissa on jo 10 ihmistä.

Kahdeksan.

Touko Helanen sinkoaa kolmosen verkon perille. Tilanne on 14-6. Legendaarisen PuB-pelaajan ja -toimittajan Johannes Ijäksen sanoin: "Peli oli sillä kukko."

Matti Heikka pyörähtelee korinaluskahinassa kuin Timo Teivaanmäki terveimpinä päivinään - ja muiluttaa kakkosen ineen. Sitten korille säntääkin jo pendolinonnopea Helanen, joka nostaa oppikirjasetupin pussin pohjalle.

Tämän avausjakson peli on uneliasta, hidastettua ja pehmeää, mutta tämä havainto saattaa olla liioitellut subjektiivinen ja se lienee saanut alkunsa tupla-annoksellisesta makkaraperunoita, jonka juuri ennen ottelua nautin. Tuhti ateria vetää hitaalle. Kysy vaikka Virran Tokelta, joka tapasi kiskoa rullakeput ja dominosingolliset juuri ennen #Kaareen astelemistaan (eli kymmenen minuuttia ennen alkuvihellystä). Oli äijän täyteläinen pelata :)

Igor Jacovic intoutui, kuusi sekuntia ennen vihellystä, muussaamaan vielä yhden and-one-korilleajon häneen, mutta missasi vaparinsa. Yhtä kaikki, ensimmäinen kvartteri päätettiin kivan tuntuisissa jouluaattolukemissa 24-12.

II otteluneljännes

"... silloin se isolation siihen poustiin tulee..." ohjeistaa Daddy Joutsimo jengiään juuri ennen Pekka Saroksen duunaamaa jakson aloittavaa vihellystä. Postilaitos lienee siis eristetty. Onkohan joku lähettänyt pernaruttokirjeen Hämeenlinnan pääpostiin?

"Juokse juokse, Touko!" kehottaa koutsi. Tämä on helpompi tulkita, tämän ymmärrän.

Lasse Vuorinen koritehtailee.

Ja Japo kans.

  

  

   

          





Kympit paukkuu! huutaisi armeijalainen, mutta nyt sen voisi hihkaista Hämeenkaaressakin, sillä yleisömäärä puhkaisi juuri maagisen kymmenen hengen haamurajan.

Seuraava tavoite: 550.

Antti Ruponen tuo pallon ylös. Toisella kädellään hän kiskoo pelipaitansa kaulusta ylemmäs, suun eteen, kuin osoittaakseen, että joku on juuri vääntänyt kentällä tuhdit jaahemit. Sitten Jacovic ajelee korille ja linkoaa pallon keskeltä levyn kautta sisuksiin. Sami Savolainenkin käy kirjauttamassa kaksipisteisen.

Sami Savolaisen toisen korin jälkeen punapaitainen Puna-Salamit ottaa aikalisän. Tilanne on 38-17.

Lasse Vuoriselta on nähty ottelussa yksi syöttö selän takaa ja yksi kahdella kädellä selän taakse, mutta tutkapari Ruponen - Helanen työstää pelin komeimman korin vikkelällä seinäsyöttökikkakuviollaan, jonka Jagovic ja Vuorinen vieläpä seuraavassa hyökkäyksessä toistavat!

49-19. Ja sitten tapahtuu jotakin pientä, ja puoliaikatulokseksi kirjataan 54-21.

III otteluneljännes

PuB on nopeudessa edellä. Pelaajat juoksevat niin innokkaina, että voisi luulla, ettei saunailtaa koskaan peruttukaan.

Yhden juoksun päätteeksi Igor Jacovic lataa pumppukolmipisteishaulikkonsa, laukaisee, osuu - ja pakottaa vierailijan aikalisälle tilanteessa 61-24.

Japo ja Lasse runnovat väkisin kaksipisteisen, "koska he voivat". -Kaisa Liski

On annettava rispektiä Puna-Salameille.

Pena soittaa.

Ruponen jyrää.

En kykene keskittymään.

Pena haluaa puhelimitse tietää, onko kaikki ok.

Kerron, että on - enemmän kuin ok.

Sitten Pena tahtoo minun välittävän kapteeni Vuoriselle viestin, jonka mukaan mies on taatusti vetänyt tänään enemmän kolmosia kuin Vuorinen. Pena on siis jossakin heittelemässä yksikseen. Ehkäpä jossakin urheilukeskuksessa, Vierumäellä tai vastaavassa.

Vihdoin puhelumme päättyy, ja sen aikana ehti tapahtua kaikenlaista. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdetään tilanteesta 71-28.

IV otteluneljännes

Jännittävää. Toukolla 16 pistettä kasassa, samoin Lassella ja Igorilla. Kehotan jätkiä heittelemään niin paljon kuin sielusta irtoaa, jotta saadaan tälle illalle #pistekunkku.
Nyt ei kannata tuhlata voimia syöttelemiseen. Japollakin on jo 12 pojoa kasassa, joten neljän miehen kesken tämä nyt sitten arvotaan, että kuka on #paras.

Touko Helanen aikoo olla paras. Hän pussittaa ensin kolmosen sukkana ja sitten kakkosen keskeltä korille ajaen. Tilanne on 76-30, ja tästä on kyllä tulossa kaikkien aikojen #TURPASAUNA.













Niin, Puna-Salameista ja rispektistä piti sanomani, että miehekkäästi tämä tappiollinen joukkue kyllä ottaa osansa: kukaan ei kiukuttele, ei mäkätä, ei äpäröi eikä juttele tyhmiä. Se on ilahduttavaa. Toisinaan näkee näitä viitosdivariporukoita, joiden tarkoitus (tiettyjen yksilöiden kohdalla) on vain aiheuttaa eripuraa, mielipahaa, harmia ja hämmennystä.  Puna-Salamit, kuten myös PuB:n kakkonen, lukeutuvat ehdottomasti #M5D:n herrasmiesporukoihin.

Sillä välin kun kirjoitin tätä moralistista pamflettiani, poikkesivat Lasse ja Japo tekemässä korin mieheen ja Touko kaksi. TIlanne on 86-34, kun pelaamatta on kolme ja puoli minuuttia. Nyt jännitetään enää, saadaanko maaginen #sata rikki.

Olen ollut liikaa Twitterissä.

Mietin kaiken elämässä hashtageina ja risuaitoina.

Aikalisä.

Igorilla on idea: "Hei, koetetaan nyt rikkoa se satanen. Kuulitteks te jätkät? Rikotaan satanen!"

Se on hyvä idea. Uskon sen toteutuvan. Uskotko sinä? 88-36 ja pelikellossa 2:59.

PuB aloittaa koko kentän prässipuolustuksen!

Pistepäällikön paikasta taistelee nyt neljä jarnoa!

Neljäkymmentäkahdeksan sekuntia aikaa (97-36)!

Viisitoista sekuntia aikaa (99-38)!

Punasalami vapariviivalla. Ohi. Hyökkäyslevypallo. Kori. Aikaa 4,4 sekuntia.

AIKALISÄ! huutaa illan valmentajamies Antti Daddy Joutsimo. Nyt on aika juonia stragedia, jolla se huntti pannaan puhki.

Let's see.

Lasselta sivurajalta Japolle pitkä syöttö korin alle. 2 p.

101-40. Kukko. 

Illan MVP: Igor Jacovic.


Pistemiehet: Touko Helanen 24, Japo Postareff 22, Igor Jacovic 20, Lasse Vuorinen 20, Sami Savolainen 6, Antti Ruponen 3, Matti Heikka 4 ja joku kummitus 2.


Haastattelussa nuoripari katsomosta ("Teemu" ja "Elli"):

"Keskustasta asti."

"Suhteellisen aktiivisia kävijöitä."

"Kotijoukkueen syöttöpeli oli paikoitellen varsin hyvää, mutta nälkä jäi."

"Oli kiva nähdä julkkis vierasjoukkueiden riveissä. Jukka Poika pelasi hyvin, mutta tyri ilmeisesti kuitenkin sen verran, että tappio tuli."

"Kaljatiski olis hyvä."