lauantai 16. helmikuuta 2013

PuB kylmeni Leppävaaran taistelukentälle


PUS-Basket
---
PuB

83-74 (46-44)



Tänään olivat koripallon jumalatkin espoolaiskotijoukkueelle suosiolliset: pallot pomppivat pussin pohjalle päätylevyjen ja vaijereiden avustuksella kilisten ja kolisten kuin Elvira-flipperissä. Kotijoukkue vei huipputärkeän ottelun kolmen kolmosen erolla.

Alku ennusti PuB:lle hyvää. Latautunut ja keskittynyt joukkio jyräsi ensimmäisen neljänneksen 31–18-murskavoittoon Ari Lehtolan, Joe Nurmion ja Miikka Kilpisen koreilla. Heittoprosentit olivat huimat ja onnistumisia nähtiin koko miehistöltä.

Toisella kympillä tapahtui notkahdus. Espoolaisjoukkue alkoi puolustaa pallon ylöstuojaa ylhäältä saakka ahdistavasti prässäten. Tämä on ollut ja on PuB:n turma. Vielä kun pallottomat hämäläislaiturit estettiin hengettömiksi, olivat ilmassa katastrofin ainekset. PUS-Basket lietsoi itsensä hurmokseen, jonka siivittämänä puoliaikatulokseksi kirjattiin 46–44.

Pelin toinen puolikas oli tasainen – siitäkin huolimatta, että PuB:n hyökkäys puuroutui tahdottomaksi. Yksityisyritteliäisyys ei tuottanut toivottuja koreja, mutta aivan loppuhetkille saakka jännitys saatiin säilymään. Vielä viimeisellä kaksiminuuttisella oltiin vain kolme pistettä perässä, sitten tulivat epätoivoiset heittovalinnat, virheet ja espoolaisvapaaheitot.

Voitollaan PUS-Basket kiipesi peräpäästä  jo sarjataulukon puoliväliin! PuB puolestaan saa paitsi taistella ankarasti välttyäkseen suoralta putoamiselta, myös odotella rakkaan paikallisvastustajansa HyPo:n loputtomiin siirretyt ottelut ja niiden tulokset ennen kuin lopullisia tuomioita karsintapeikko Ulikin kitaan joutumisesta luetaan. Kevät on koripalloihmisen parasta aikaa!


Game Notes:

PuB-pelaajista peliaikaansa nähden parhaiten ottelussa onnistuivat Matias Suonpää ja Heikki Niemi. Koko joukkue oli yleisilmeeltään positiivinen ja taistelumoraaliltaan kiitettävää tasoa.

Vastustajan ykkösmies oli "Heiskanen J Heiskanen J", joka teki, mitä tahtoi - plus jotain 35 p. Olisi ollut reilumpaa, jos takamies Heiskanen olisi pelannut edes puolitotisesti.

Antti Kaivosen kolmipisteiset eivät tänään osuneet aivan parhaiden päivien veroisesti. Loppusekuntien kolme perättäistä ratkaisuyritystä upposivat kukin epähäneen.

Joe "Dzhou" Nurmio loukkasi selkänsä. Kentän pinnasta ylös päästyään mies meni suihkuun.

Ottelun erikoisuus: vaijereista ja korilevyn päältä huomaamatta pussiin uponneet 5 p.

Tuomarit: ihqut ja kivat.

Pelifiilis: ihq ja kiva.

"Ei siellä kukaan oikeastaan täydellisesti flopannut, paitsi minä." -Lassi Utrio


PuB:n pisteet:

Antti Kaivonen 16, Ari Lehtola 14, Lassi Utrio 8, Joe Nurmio 8, Mi$u Kilpinen 6, Ville "Re-Bone" Reponen 6, Eetu Koivuniemi 6, Janne Hamari 5, Joni Laitinen 3, Heikki Niemi 2 ja Matias Suonpää 0.

PUS-Basketin pisteet:

Heiskanen J Heiskanen J 26, Tenkanen 15, Ström 14, Lohman 10, Latvala 8, Piispanen 4, Tång 3, Huovinen 3, Seppälä 0 ja Kilpelä 0.