tiistai 26. helmikuuta 2013

Punaportin Blues väsähti päätösjaksolla



PUB - VISA
83-101 (49-57)




Pakkovoittotuulimyllyjä vastaan taisteleva Punaportin Blues isännöi hiihtolomaottelussa helsinkiläistä Visa-Basketia, joka kuuluu M2D:n kärkiporukoihin. 

Voimalla seitsemän miehen. Tuomareina legendaarinen parivaljakko Kylkilahti - Hiltunen. Tästä tulee hyvä ilta. Nyt ei mokata tätä, jätkät.

PuB aloittaa vahvasti: Eetu kolmonen, Ville ja Ari kakkonen mieheen. Tilanne 7-3.

Vierasjoukkueen yleisönosa on äänekkäämpi. Keski-ikäisiä korisfanipariskuntia...

Ensimmäinen neljännes upeaa kolmosilottelua! Eetulta toinenkin kolkki, Villeltä, Lassilta ja Heseltä niin ikään kolmipisteiset häneen. Se ei vielä riitä - Visa kuittaa jokaisen kolmosen kolmosella. Molempien joukkueiden heittoprosentit ovat tähtitieteelliset. Jakso 25-32 - valopilkkuna Hese Niemi, joka duunasi viisi pistettä sataprosenttisella heittotyöskentelyllä. PuB on hitaampi; se on jatkuvasti askelen verran vikkelämpää Visaa perässä... Visan ykkösäijä on numero 7, Antti Raami, joka on kyllä melkomoisen kimurantti pysäytettäväksi.

Toisella neljänneksellä Ari Lehtolakin liittyy siihen viiden miehen joukkoon, jonka jäsenet ovat onnistuneet vähintään yhdessä kolmosessa. Kuin jäsenyytensä vahvistaakseen pelimies nakkaa heti perään toisenkin verkon perille. Ja kolmannen (!). Nämä onnistumisen riemut kuitenkin hiljennetään yksi toisensa perään visalaiskolmosella, ja tilanteessa 36-42 PuB ottaa ensimmäisen aikalisänsä. Tämä on nautittavaa ja viihdyttävää koripalloa. Yleisöä on paikalla jotakin vähän päälle parikymmentä sierainparia. Visa nostaa helpot sisään, PuB:n Lehtola osuu kaaren takaa neljästi ja Utrio kaaren edestä niin ikään neljästi. Puoliaikatulos on varsin kohtuullinen 49-57.

Kolmas kymppi on yhtä kämmentämistä (kotijoukkueelta). Ensin visalaispelaajan annetaan kävellä korille ja sitten päätyraja-aloitus kämmennetään vastustajalle. Pelaajavalmentaja Utrio ottaa aikalisän ja ehdottaa, että aloitetaan tämä kolmas kymmenminuuttinen uudestaan, ikään kuin pätevämmin. Aikalisän jälkeen Visa rekee korin ja Utrio ottaa hyökkääjän virheen. Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan muserra miestä, joka seuraavassa hetkessä upottaa perinteisen nollakulmasta lähtevän kaksipisteisen syvälle pussukan sisuksiin. Mutta sitten tulee taas kylmää: ensin Joni Laitinen kämmentää vapaan korintekomahdollisuuden ja sitten Miikka Kilpinen menettää pallon, ja näistä kahdesta takaiskusta Visa rokottaa - kuinkas muutenkaan kuin kahdella kakkosella. Tilanne on 53-67 ja homma näyttää juuri nyt erittäin synkältä. Onko tässä nyt, hyvät kansalaiset, taas kerran kyse siitä kuuluisasta kolmosjakson kirouksesta. Nyt tarvittaisiin korisentusiasti Big Jounia eli Suomen positiivisinta tyyppiä luomaan henkeä kentälle ja katsomoon. Jounin tsemppauksella tämä olisi ehkä käännettävissä... mutta onneksi Utrio on pelipäällä; pisteitä ja oivallisia syöttöjä syntyy kuin liukuhihnatuotantona. Lehtolakin on pirteänä: kolme perättäistä vapaaheittoa sisään. Tilanne 62-71. Nyt Lehtola alkaa paukuttaa kaikilta etäisyyksiltä kuin joku kreisi! Visa kuittaa levynkauttakolmosella. Voi kakki. 69-77. Lehtola upottaa kaksi vapariaan, jotka Visa kuittaa helpolla kakkosella. 71-79. Jakso tasan 22-22!

Päätösjaksolla oli surullista se, kuinka Visa edelleen vie kaikki hyökkäyslevypallot ja PuB:n puolustaja katsoo vierestä, kuinka Visan pelaaja vie kaikki hyökkäyslevypallot - ja tekee korin. Tällaiset ilmaiskorit ovat tänään olleet PuB:lle myrkkyä. Eetu Koivuniemi nakkaa kolmannen kolmosensa. Ari Lehtolalla on niitä jo viisi. Seuraavassa tilanteessa Visan Antti Raami nostaa taas sellaisen ilmaiskorin, jonka syntyä hämeenlinnalaispelaaja seuraa vierestä - ja Utrio ottaa aikalisän. Tilanne on 74-85, eikä PuB missään tapauksessa huonosti ole pelannut, mutta sen se on tehnyt, että on sallinut liiaksi näitä reilukerhokoreja... PuB:n korintekoa leimaa nyt se tosiasia, että enää kaukoheitot eivät uppoa. Se johtunee väsymyksestä. Ei Väsy-Basketkaan enää koreilla juhli, mutta se onkin turvallisesti 12 pisteen karkumatkalla. Hups, 21 pisteen karkumatkalla. Enää jännitetään sitä, rikkooko stadilaisvierailija huntin eli markan. Hups, ei jännitetäkään. Tilanne on 74-95 ja aikaa jäljellä vielä kolme piiiiiiiiiiitkää minuuttia. Kotijoukkueen co-mvp: Lehtola & Utrio. Vastustajan co-mvp: kaikki & Raami.

Pistemiehet / PuB: Ari Lehtola 26, Lassi Utrio 21, Ville Reponen 12, Eetu Koivuniemi 12, Hese Niemi 5, Joni Laitinen 4 ja Miikka Kilpinen 3.

Pistemiehet / Visa: löytynevät koripallo.comista.

Sanottua ja ajateltua

"Jos ei tsemppaa, ei voi voittaa." -Utrio

Antti Kaivosen epämääräinen poissaolo ihmetytti kotijoukkueen pukukoppijengiä.