tiistai 5. helmikuuta 2013

Väkivahva Wartti-Basket pani PuB:n voittoputkelle pisteen




PuB - WB
60-86 (34-46)


  

Hämeenkaaressa todistettiin oikeita daijuunmuussaustalkoita. 

YKKÖSJAKSO. PuB sortuu pallonmenetyksiin. Wartti osuu sekä kolmosensa että korin alta. Kaikki levypallot jäävät stadilaiskätösiin. Wartti on retkellä seitsenmiehisenä - kolmen jenkin taktiikalla. Yhden nimi on Marjanen. Avausneljännes päätetään lukemissa 16-28. Jakso oli melko murheellinen. Onneksi Utrio on jyvällä.

KAKKOSJAKSO. Toisella kymmenminuuttisella alkaa pillikin soida. Sitä ennen PuB-penkkiä jo varoitettiin... Ari Lehtola nappaa huutotekun. Wartin Marjanen säkittää molemmat yksipisteisensä häneensäänsä. Wartti on vahva joukkue: jenkit ovat vahvoja ja lihashaarniskat ovat vahvoja. WB nostaa helppoja, PuB koettaa kaukaa vaikeita. Tämän neljänneksen valopilkku on Janne "HammerTime" Hamarin tuplakori eli kaksi perättäistä baaskettia ja tilanteeksi 30-40. Antivalopilkuksi nousee vierasjoukkueen ohidonkki. "Parhaat lahtelaiset tuomarit Kaaressa ikinä", sanoo Pasi Aalto, ja tarkoittaa sanojaan. Alkuperäinen 12 pisteen ero saadaan pidetyksi kurissa, ja puoliajalle tallustellaan tilanteessa 34-46. Kotijoukkueen tehomies on Utrio 11 pisteellään - Wartti-Basketin emwuipii-pelaajia ovat kaikki.

KOLMOSJAKSO. Wartilta toinen ohidonkki! (Ja sitä edeltänyt onnistunut kolmipisteinen.) Kaivonen ottaa tilanteen haltuun ensin kolmosella ja sitten levynkauttakolmosella, joista varsinkin jälkimmäinen suoritus saa Hämeenkaaren kolmikymmenpäiseltä yleisöltä raikuvat kättentaputukset. Onni syntyy pienistä asioista: napalmin tuoksusta aamun kajossa ja levyn kautta suoritetuista onnistuneista kolmipisteisistä. Vaan totuus on raadollinen nyt - kolmannen kymmenminuuttisen loput PuB-kolmoset osuvat yksi toisensa jälkeen epähäneen (paitsi se yksi Ville Reposen komea kolkki, jolla päästiin jo kymmenen pojon päähän, tilanteeseen 47-57). Kotijoukkueesta ilahduttaa Joni Laitinen: parasta ja varminta peliä miesmuistiin. Toipilas Miikka Kilpinenkin käväisi kentällä, jotta Eetu Koivuniemi sai tarvitsemansa levon. Tämän kymmenminuuttisen murheellisin hetki oli penkkitekninen, jonka PuB otti suunsoitosta kentällä tapahtuneesta epäselvästä askeltilanteesta, jossa WB:n pelaaja nappasi pari NBA-askelta ja kuittasi kaksi pistettä läpiajosta. Yhtäkkiä eroa olikin jotakin parikytä pistettä... ja Ari Lehtolalla neljä virhettä (joista yksi henk. koht. tekninen); tänään ei ollut Arin päivä. Päätösjaksoa edeltävälle tauolle poistuttiin tilanteessa 51-70. Suruhymiö tähän.

NELOSJAKSO. Parinkymmenen pisteen kaula on karmea kurottavaksi umpeen. Harva on siihen pystynyt. Varsinkin, kun peli on niin kovin tahmeaa nyt. Rousku poikkeaa PuB-päädyssä säkittämässä yhden kappaleen kippoja. HammerTime yrittää coast to coast -korilleajoa, mutta viimeistely jää vaillinaiseksi. Tuomarilinja on tiukka tänään, mutta tuskin epäreilu. Silti, lahtelaisparivaljakko saa rutkasti kritiikkiä. HammerTime sen sijaan saa kehuja, sillä miekkonen jaksaa rynnistellä hyökkäyslevypalloja hakemaan ja korinaluspinnoja yrittämään. Esimerkillistä taistelutahtoa ja rispektit kotikatsomolta. Loppuminuutit juoksenneltiin päästä päähän. Vierasjoukkue kasvatti loppulukemista suorastaan törkeät. PuB:n pistemiehet olivat Lassi Utrio 13, Antti Kaivonen 12, Joni Laitinen 9, Ari Lehtola 9, HammerTime 9,  Eetu Koivuniemi 3, Ville Reponen 3 ja Miikka Kilpinen 2.