lauantai 7. joulukuuta 2013

Marsalkka Utrion johdolla markka rikki - kauden parastaan esitellyt Punaportin Blues paukutti Kaaressa Petäjää pataan isolla rukkasella




PuB - Petäjä

102-56 (58-28)








Punaportin Blues oli pitkän pelaamattoman jakson jälkeen hirmuiskussa: sarjataulukossa tasavahva Petäjä pantiin nurin jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella, joka päättyi lukemiin 39-12.

Avaukseen Ari, Mi$u, Eetu, Lassi ja Joe. Kauheat korimättäjäiset käyntiin. Utrion Lassille 21 pistettä ekalta kympiltä. Kolmosia neljä. Eetulle kaksi. Timo Teivaanmäki lanseeraa korin alla vanhan, mutta taas, ah, niin tuoreen oloisen liikkeensä, jonka nimi on täten virallisesti, 7.12.2013 alkaen... Teho-T. Sä et voi ymmärtää sitä, jos mä kuvailen sen tähän näin. Sun pitää nähdä se. PuB:lla yhdeksän tervettä miestä, Petäjällä seitsemän. Jakso kotijoukkueelle 39-12.

Kakkosjaksolla Joe Nurmio säkittää kolmosen. Tilanne on 50-20. Lehtolan Arille 5 p. Ranneliike on pehmeä kuten Hämäläisen Kalevin pää itsenäisyyspäivän aamuna. Suomi on 96, mutta PuB tekee tänään 136. "Nyt sieltä tulee - joka laidalta!" hihkuu Esa Reponen katsomosta, kun PuB jatkaa sikamuussaustaan. Tuomaripari Kylkilahti - Saros pitää pelin näpeissä. Nyt tulee hiljaisempi vaihe. Kotijoukkueen korinteko tyrehtyy. Jakso silti PuB:lle 19-16. Puoliaikatulokseksi kirjataan 58-28. Se on matemaattisesti kaunis lukupari. Eroa on tasan 30 pojoa. Mikä ihanan raukea lauantaipäivä!

Kolmannen kymmenminuuttisen käynnistää Eetu Koivuniemi himmeällä levyn-kautta-kolmosellaan. Koko parikymmenpäinen hämeenkaarelaisyleisö huutaa Au-au-auuu! Kolmonen on Eetun kolmas tänään. Majuri Utrio säestää kakkosellaan... 63-30. Sitten Ari Lehtola ja Timo Teivaanmäki löysivät toisensa sielujen tasolla - tuloksena Timolle aivan vapaa kakkoskippo. Ja toinen! Ari Lehtola syötti ylioptimistisen alley oop -passin kolme metriä yli Timon pään, mutta niin vain, kuin ihmeen kaupalla, Timo sen korkeuksista haki - ja kirjautti kaksipisteisen. "Timo oli hetken yli kolmimetrinen", totesi Esa Reponen todistettuaan tämän ihmekorin synnyn. 70-35. Vihreä ottaa aikalisän. "Lassi, sulla on 28 vasta", kommentoi Reponen Utriolle. "Kolkytpinnaa. Se on henkinen raja", hän jatkaa. Nyt Utrio tietää, mitä pitää tehdä: rikkoa 30 pinnan taikaraja.


"Legendaarisin suuntanuoli ikinä." -Pekka Saros

"Miehen täytyy olla todella sinut itsensä kanssa, jos käyttää tuollaista lompakkoa", toteaa toimitsija Reima "El Reino" Salomaa kollegalleen Lasse Vuoriselle. "Bingo", vastaa Lasse. Sitten Petäjä nakkelee kolmosia ja ottaa vähän kiinni. Jakso päätetään tilanteessa 78-45. Viimeisen korin musertaa voimalla sisään Utrio, joka tuolla viimeisen sekunnin korillaan rikkoo sen Reposen mainitseman maagisen 30 pisteen rajan. "Nyt voi jatkaa sitten viiteenkymmeneen.." pohtii Reponen, silminnähden rentoutuneena, levollisna vallan.

Päätösjakso on iloista koripallopelailua. Kaikki pelaavat ja saavat onnistumisen elämyksiä. Talvi on tullut ja kaikki ovat riemumiellä. Urheileminen on parasta ajanvietettä. Koreja tehdään ja niitä mokataan. "Himomuussaus", virnistää coach Harri Tuomi, kun Mi$u Kilpinen käy jyräämässä korin alla. Sitten onkin jo Joe "DZHOU" Nurmion vuoro käydä nostamassa kakkonen häneen ja bonusvapari päälle. 96 pistettä Suomen kunniaksi - ja yksi päälle! Pam pam! ... ja markka rikki Nurmion ovelalla syötöllä Lehtolalle korin alle plus yhdistelmä Koivuniemi - Kilpinen (hän tanssi tämän viimeisen korin!) kerta kiellon päälle: lopputulos 102-56. Voitollaan PuB nousee sarjaneloseksi. Nyt: sky is the limit.

Pisteet ja levypallot: Utrio 33, Teivaanmäki 20, Lehtola 16, Koivuniemi 11, Nurmio 10, Kilpinen 8, Matias Suonpää 2 ja Ville Reponen 2.