tiistai 10. joulukuuta 2013

Punaportin Bluesin kakkonen puhkaisi vantaalaisen ilmalaivan lits läts lyttyyn jatkoajalla


Green Zeppelins

vs. PuB 2

56-62
(29-28)
(51-51)



Top kolmeen tähyävä PuB 2 matkusti Vantaalle.

Vuoden viimeinen ottelu käytiin Länsimäen koululla. Vierailija PuB 2 lähti matsiin selkeänä ennakkosuosikkina - vaikkakin ilman kapteeniaan Lasse Vuorista, joka potee menetettyä viisautta. Valkku Mattilan olo oli - ilman kapteenin riehakasta matkaseuraa - hieman apea. Ei kuitenkaan depressiivinen. Pitkän kausipuolikkaan elämänriemu ja väsymys purkautui koutsista jo menomatkalla (tiistaina, iltapäivällä, motarilla, tietysti) leikkisänä runona:

Reissut nää ilman Kapua
niin surkeita

Ilman hampaitaan, silti

Kapun helppo esittää
hymyjä muikeita

"Nimetön" -Big Dog (10.12.2013)


ALKU HANKALA

Green Zeppelins on joukkio sähäkkiä, voimallisesti pelaavia yksilöitä. Punaportin Bluesin kakkonen on joukkue. Siinä selkein ero lähtöasetelmissa. Kaksi ja puoli minuuttia vedetään lämppää eli hyvin organisoitua set-uppia - ja sitten mennään boksiin, pojat! Ensimmäinen jakso oli synkkä. Kotijoukkue tuli tutussa mestassa ryminällä ja muussasi hämäläisjengin maan rakoon: 17-10. Vierasjoukkueen mielialaa saattoi hieman painaa se, että ottelua luultiin merkityksettömäksi...

Toisella kymmenminuuttisella PuB sisuuntui. Mainiosti aloittaneet pelimiehet Touko Helanen ja Jani Postareff saivat taustatulta Matti "Kaasu" Heikalta, ja pitkälti tämän trion voimin puoliaikavihellykseen mennessä tultiin jo pisteen päähän ilmalaivajengistä. Tilanteessa 29-28 poistuttiin pukukoppiin miettimään, jotta kuinkas tämä porukka oikeastaan näin kova olikaan.


"MAKSIMAALINEN PELILLINEN ANTI"

Puoliajalla valmentaja Pena Mattila jakoi ohjeita tähän tyyliin: "Nyt me haetaan pelaamalla tästä kokemusta kevätpuoliskoa varten. Ei passivoiduta. Vuodenvaihteen jälkeen jokainen peli on tällainen tiukka. Me otetaan nyt tästä irti se maksimaalinen pelillinen anti."

Kolmas jakso joukkueelta meni Ison Koiran sanoja sisäistäessä. 14-10 tuli pataan. Päätösneljännes oli työvoitto. Vasta sen aikana opit sisäistettiin. Päätösjakso meni PuB:lle lukemin 8-13, ja koko varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 51-51. Jatkoajalla Green Zeppelins sitten nöyrtyi. Se ei voinut muuta. Japo ja Kaasu sikamuussasivat korin alla, Antti "Repoman" Rupoman kiskoi kaukopommeja sukan syövereihin...


JATKOAIKAMURSKAVOITTO

Hämeenlinnalaiset ottivat koripallopiireissä harvinaisen jatkoaikamurskavoiton (5-11) pelissä, jonka kohokohtia olivat se, kun Touko hyppäsi vahingossa istumaan vastustajan pelaajan harteille kuten festareilla tehdään ja se, kun nuori Aleksi Tuomi (52 kg) pelasi PuB-uransa parhaan pelin mm. sinkoamalla kolmipisteisen säkkiin ja murjomalla parketilla väkevästi, "kuin ikänsä ja painonsa tuplaten", hehkutti nuoreen suojattiinsa tyytyväinen Big Dog tämän tunteikkaan ja voimallisen mutta kuitenkin niin siistin väännön hiljennyttyä. 

Voittajajoukkue jää nyt loppuvuodeksi saunomaan, odottelemaan tuloksia muilta areenoilta - ne nimittäin vaikuttavat kevään superlohkoon pääsyyn... Mutta siitä myöhemmin... Katsotaan, katsotaan, sanoi Hämäläisen Kalevi, kun lehtipuhaltimen ilmavirta naapurin nuoren blondin mekkoon tarttui.

Pistemiehet: Touko 20, Japo 15, Kaasu 8, Rupoman 8, Balkanin Kenkäkauppias 4, El Reino 3, Nuori Aleksi Tuomi 3 ja Valkku Ihan Ite 1.

Pelin erikoisuus: Green Zeppelinsin pelaaja toimi toimitsijana, mutta ei malttanut pysyä jännässä matsissa paikallaan, vaan pyöri ympäri peliareenaa siellä sun täällä ja vähän tuollakin.

"Voi olla, että olisimme hävinneet, mikäli Lasse Vuorinen olisi ollut reissussa mukana."

-Big Dog