Punaportin Blues

86-93

(40-53)

PuB matkasi Stadiin sarjajumbon vieraaksi.

Kahdeksanmiehisenä reissannut hämäläisjoukkue kiskaisi jo avausjaksolla – kauden parhaansa pelanneen Ari Lehtolan (30 p.) johdolla – mukavan kaulan vaaleanpunaisiin panttereihin: jaksotulos 17–26. Toisella neljänneksellä Lassi Utrio (33 p.) ja Miikka Kilpinen liittyivät koritalkoisiin, ja puoliajalle käytiin tilanteessa 40–53.

Toisella puoliskolla ottelun luonne muuttui fyysiseksi. Yhtäkkiä PuB oli hädässä. Kotijoukkue runnoi palloa voimalla koriin, ja kaaren takaakin tuntui osuvan. Kun PuB:sta osui kolmosjaksolla vain Utrio, täyden kympin, hämmästeltiin viimeisellä pikkutauolla tasatilannetta 63–63.

Päätöskympillä oli PuB:lla heittää ässä hihasta. Ville Reponen onnistui juuri, kun sitä tarvittiin, ja vierailija sai karatuksi parin korin päähän nälkäisestä pantterilaumasta.

Ottelun päätyttyä valmentaja Harri Tuomi summasi ottelua ja alkukautta: – Puolustus ei ollut tänään parasta mahdollista. Onneksi meillä oli Teivaanmäen Timo painimassa isoja äijiä vastaan. Tässä oli paljon hyvää, kuten koko kaudessa. Rivit on koottu ja yhteinen sävel löytynyt. Tunnetta löytyy. Parannettavaakin on – vastoinkäymisten kohtaamisessa.

Muut pojot: Kilpinen 9, Reponen 8, Teivaanmäki 7, Koivuniemi 4, Suonpää 2 ja Oksanen 0.

M3D-CO-MVP: Utrio/Lehtola. Voitollaan PuB nappasi kiinni sarjataulukon nelospositiosta.