maanantai 24. tammikuuta 2011

PuB 2 - Kalorimylly (24.1.2011)

Nälkäinen kymmenikkö kampesi revanssin

PuB 2 - Kalorimylly

69-56 (37-28)


Toisen jakson rynnistys riitti pitämään sarjapisteet kotona.

Helsinkiläinen Kalorimylly, miesten eteläisen alueen 5. divisioonan hännänhuippu tarjosi kelpo vastuksen kymmenmiehiselle PuB:n kakkosporukalle. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi lehtiotsikkoon "Kalorimylly jauhoi PuB:n kakkosen" (68-60), mutta tässä toisessa mittelössä oli tyystin toisenlainen ääni kellossa.

I jakso

Kotijoukkueen aloitusviisikko Petu Mattila - Jani Postareff - Jukka Hillo - Lasse Vuorinen - Hese Niemi aloitti hieman uneliaasti - tai sitten Ojoisten pölyluolan korirenkaat vain hylkivät, sylkivät ulos miesten heittoyritelmiä. Pirteämmin aloittanut Kalorimylly karkasi nopeasti 12-6-johtoon, mikä seikka pakotti pelaajavalmentaja Petu Mattilan ottamaan aikalisän. Ensimmäisen kymmenminuuttisen loppua kohden PuB:n peli parani: kolmen pisteen onnistumiset nähtiin sekä Hese Niemeltä että Lasse Vuoriselta, ja jakson kohokohtana voidaan pitää Vuorisen epäonnistunutta kolmosyritystä, jota sentteri Postareff seurasi kuin trackeri, vainukoira - tippasi levypallosta, suoraan ilmalennosta kaksipisteisen sisään ja saipa vielä vapaaheitonkin kaupanpäällisiksi. Se meni ohi. Nämä tapahtumat virittivät kotijoukkueeseen melkoisen energiapiikin, joka tuli todeksi toisella neljänneksellä. Tämä ensimmäinen kuitenkin Myllylle lukemin 17-14.

II jakso

Kuusimiehisellä Kalorimyllyllä oli pari kovaa sentteriä, mutta tätä toisella kymmenminuuttisella nähtyä korisirkusta pysäyttämään olisi tarvittu parikymmentä. PuB pinkoi viidessä minuutissa 18-6-runin, ja kaksipäinen kotiyleisö arveli pelin olevan sillä kukko, mutta ei sentään - muotoillaanko asia nyt vaikkapa näin, että Petu Mattilan oivallinen miesprässikomennus ja tätä seuranneet Postareffin kaksipistemuussaukset, heitontorjunnat, katkot ja levypallot säteilivät ympärilleen sellaista vastustamatonta energiaa, joka sai joukkueen muutkin äijät valpastumaan: Hese Niemi ja Lauri Kalpala napsivat pallonriistoja, Jukka Hillo ja Vuorinen kiskaisivat kolmipisteiset; sanalla sanoen äijät polkivat kuin tulpatonta mopoa, mikä seikka havaittiin kalorimyllyleirissä ehkä aavistuksen liian myöhään - vierailija pakotettiin aikalisälle miettimään, kuinka pysäyttää äkilliseen kollektiiviseen koripallohurmokseen hypnotisoitunut Punaportin Blues. Tuli siinä ilmeisesti hieman suutakin soitettua, vierasjoukkueen toimesta, sillä katsomoon saakka kuultiin seuraavanlainen yksipuolinen sananvaihto: "Seuraava kommentti tuomarille, niin mä palkitsen T-kirjaimella." Tilanne oli 32-19. Mylly tuli vielä oivallisella sykkeellä - kuroi puoliaikatulokseksi 37-28 - mutta Petu Mattila piti kontrollin tiukasti hyppysissään. "No niin, tänne sitten. Jos on epäselvyyksiä, niin selvitetään ne", virkkoi kenraali viittoillen porukkaa kotijoukkueen aikalisäminuutille.

III jakso

Kalorimylly ei luovuttanut. Se jyräsi jakson alun lukemin 14-5. Kaksipäisessä kotiyleisössä tuntui väristyksiä. Vaan ei hätää. Postman Postareff postasi postissa vastustamatonta muussausta: haki hyökkäyslevypallot korkealta, tippasi korinaluspojoja häneen - johdatti kotijoukkueen miellyttävään kymmenen pojon (52-42) johtoasemaan, jossa oli jo kohtuullisen turvallista tallustella.

IV jakso

Enää ei Myllyn henkinen kantti kestänyt. Alkoivat rumahkot otteet. Muutamat taklailivat kuin kaukalossa, mutta miesvahingoilta vältyttiin. Muotoillaanko nyt vaikka näin, että Pertsa Mattilan tyrmäämiseen tarvitaan jotakin hieman enemmän kuin yksi epäurheilijamainen puskutyöntö ja että Lasse Vuorisen ulospelaamiseksi kannattaa käyttää mieluummin korvastapuremistekniikkaa kuin höyhenenkevyttä kylkituuppausta. Elettiin kriittisiä hetkiä: kestääkö PuB:n henkinen kantti ottaa vastaan näitä epäurheilijamaisuuksia, vai hermostuvatko äijät sikailuun? Tämä oli kysymys, jota kaksipäisessä kotiyleisössä pohdittiin hetkinen jos toinenkin. Koreja ei tullut... Ei vieläkään... Jo 2,5 minuuttia pelattu ilman ainuttakaan kuppia! Sitten Vuorinen pistelee nollakulmasta: ensin rautaan, sitten levypallotilanteen jälkimainingeissa samasta paikasta toistamiseen - ja, hyvät naiset ja herrat, toistossa on voima, taito, älykkyys ja koripallon viisaus - onnistuneesti. Pian Xavier Turcios komppasi omalla kakkosellaan, sitten Jani Postareff parilla basketilla... Nami nami, sanoisi Marco Bjurström: äkkiä PuB johti (ottelua, joka vasta äsken kävi lukemissa 52-50) hommaa 60-50. Hulluinta tässä äkillisessä irtiotossa oli se, että tällä neljännellä kymmenminuuttisella Kalorimylly pelasi ensimmäiset kuusi minuuttia ja neljäkymmentäviisi sekuntia ilman ainuttakaan koria! Lopussa Hillon Jukalta napsahti nilkka, Myllyn fyysillisin työstäjä sai (Hämeenlinnan ensiapupäivystyksen helpotukseksi) viidennen henkilökohtaisen virheensä - ja peli oli sillä kukko. PuB:n pistemiehistä kymppikerhoon ylsivät 23 pistettä pussittanut Postareff, 19 pisteen mies Vuorinen, 12 pojoa heittänyt Hese Niemi ja vapaaheittoviivalla loistanut Lauri Kalpala tasakympillään.