lauantai 29. tammikuuta 2011

PuB - KaHe (29.1.2011)

PuB taipui taistellen

PuB - KaHe 77-93 (42-48)

Päätösneljänneksen rynnistys toi Kartanon Herroille kaksi sarjapistettä ja PuB:lle aavistuksen tukalammat oltavat kolmentoista joukkueen lohkonsa pykälällä 10.

Miesten koripallon (jota maamme koriksen kuningassarjaksikin kutsutaan) eteläisen alueen sarjamääräykset sanovat, että kolmentoista joukkueen lohkon kaksi viimeistä putoaa suoraan 3. divisioonaan ja kaksi edellistä joutuu karsimaan sarjapaikastaan. Näin ollen tässä vaiheessa kautta jokainen matsi on elintärkeä - ilahduttavan runsaan (virallinen pääluku 25 on tuplaten vähättelevä) hämeenkaarelaisyleisön harmiksi tämä matsi ratkesi viimeisellä neljänneksellä helsinkiläisten eduksi.

11-miehisestä PuB:sta puuttui pistepommittaja Lassi Utrio, mutta positiivisiakin uutisia oli kerrottavana: Punaportin Blues sai riveihinsä uuden vahvistuksen, Antti Kaivosen, jonka toivotaan tuovan lisää heittovoimaa hämeenlinnalaismiehistöön. Tästä nähtiinkin jo debyyttiottelussa esimakua, kun Kaivonen osui kolmen pisteen kaaren takaa kolmasti ja pelasi muutoinkin vallan pirteän matsin. Pelimies siirtyi PuB:n paitaan Tampereen Pyrinnöstä, ja esimerkiksi tästä pääset tutustumaan miekkosen aiempiin otteisiin A-poikien SM-sarjassa...

Yksitoista äijää oli Kartanon Herroillakin matkassa - ja plakkarissa tämän voiton myötä yhdeksän tappiota, yhdeksän voittoa. Keskikastin joukkue, tarkka ja tasalaatuinen. Tuomariparina tässä ottelussa toimi Vesa Kylkilahti - Jukka Siren.

ENSIMMÄINEN JAKSO

Aloitusviisikko Tomi Koppo - Eetu Koivuniemi - Mika Halttunen - Timo Teivaanmäki - Teemu Viertola aloitti pelin energisesti. Puolustus piti kelvollisesti ja korille pyrittiin ahnaasti. Viertola kahmi irtopalloja kentän pinnasta ja Halttunen aloitti vapaaheittourakkansa - yhdeksän onnistunutta - jo ensi minuuteilla. Kaivonen pussitti historiallisen ensimmäisen kolmosensa PuB-paidassa ja Koivuniemi ties monennenko; 8-0-runin päätteeksi kotijoukkueen pelaajavalmentaja Ari Lehtola otti porukkansa ensimmäiselle aikalisälle. Tämän avauskymmenminuuttisen aikana KaHe esitteli niin ikään osaamistaan: kolmoset löysivät tiensä verkon perille huimin prosentein. Jakson kohokohdaksi nousi PuB:n Kilpisen Viertolalle syöttämä alley oop eli ilmalennosta koriin nostettu laittopallo, joka ei kuitenkaan siivittänyt joukkuetta jaksovoittoon, vaan KaHe vei kymmenminuuttisen lukemin 26-20.

TOINEN JAKSO

Kartanon Herrojen puolustuspeli oli tarkkaa ja tiivistä, joten PuB:n oli vaikea rakentaa tasapainoisia heittopaikkoja. Hyökkäyspään levypallopelissä PuB oli vierailijaa jäljessä - vain Koppo intoutui niitä napsimaan. Helsinkiläisvastustaja käväisi parhaimmillaan kahdeksan pisteen johtoasemassa, mutta PuB kiri tasatilanteeseen. Loppuminuuttien vapaaheitto-onnistumiset siirsivät Herrat hienoiseen etulyöntiasemaan: puoliajalle lampsittiin tilanteessa 42-48.

KOLMAS JAKSO

PuB:n takaa-ajoa varjosti Timo Teivaanmäen joutuminen virhevaikeuksiin. Neljän virheen rasittama tehosentteri oli pakotettu ottamaan rauhallisemmin. Avauspuoliskon tökkivä heittopeli jatkui tällä kolmannellakin kymmenminuuttisella; kentällä oli Utrion mentävä aukko. Jakson anti-highlight oli puhaltamatta jätetty Halttusen kanveesiin kaatanut kyynärpäätaklaus, jota edeltäneet erikoiset vihellykset ja viheltämättä jättämiset saivat hämeenlinnalaisyleisön kuumentumaan. Päätuomarille tarjottiin katsomosta silmälaseja, tätä kehotettiin luovuttamaan pilli ja tuomarikortti pois... Kysäisipä joku sellaistakin, että mistä näitä klovneja löytyy... ja näinkin sanottiin: "Koeta nyt, (voimasana), herätä jo!" Tilanteessa 46-56 Teivaanmäki heräsi korintekoon - nosti useita peräjälkeen - ja noukki puolustuspään levypallot hyppysiinsä. Kun jaksoa oli pelattu yhdeksän minuuttia, vierailijalle vihellettiin ensimmäinen virhe. Tässä kohdin PuB:lle oli puhallettu viitisen. Eivät siinä pari Kaivosen onnistunutta kolkkia kovinkaan paljon lämmittäneet, kun erikoisia kaksoisvirheitä ja monenmoisia hämeenlinnalaisaskelia vislannutta tuomariparia arvioitiin varsin epäviehättävin sanankääntein... Tästäkin huolimatta kotijoukkueen hermokontrolli kesti, ja jakso päätettiin tasaväkisiin 63-66-lukemiin.

NELJÄS JAKSO

Päätösneljänneksellä Mika Halttunen jatkoi hurjia koritalkoitaan: vapaaheitot ja kolmoset lähtivät hurmioituneesti. KaHe:n materiaali oli kuitenkin tällä kertaa leveämpi. MVP Heikkilän (tämän pelurin lauantai-iltapäivän suoritusta kuvaamaan ei ole olemassa tarvittavaa määrää ylisanoja) ohella tällä jaksolla kunnostautuivat paitsi Venkola (pari kovaa koria ja yksi tyylikäs heitontorjunta), myös kolmosellaan PuB:n selkärangan lopullisesti musertanut Harjula, jonka onnistumisen jäljiltä ottelu oli nyt lukemissa 77-85, ja kun tähän päätösjakson helsinkiläisrynnistykseen lisätään vielä se tosiseikka, että KaHe osui miltei jokaisen vapaaheittonsa, ei PuB:sta ollut enää takaa-ajajaksi - loput korit olivat kosmetiikkaa, sitä perinteistä lukemien komistelua.

PISTEMIEHET 

PuB: Halttunen 29 (neljä kolmosta ja yhdeksän onnistunutta vapaaheittoa), Kaivonen 9, Viertola 8, Koivuniemi 8 (kaksi kolmosta), Teivaanmäki 8, Koppo 7,  Kilpinen 6 ja Lehtola 2. Mukana megessä Matias Suonpää, Lasse Lehtonen ja Janne Hamari. Kartanon Herrat: Heikkilä "jotain miljoona".