sunnuntai 16. tammikuuta 2011

PuHu - PuB (16.1.2011)

Musta kolmas jakso katkaisi kamelilta selän

Pussihukat - Punaportin Blues

68-60 (27-25)

Oli tiukka, tämäkin Pussihukkien ja PuB:n kohtaaminen. Syyspuolen mittelö päättyi kolmen pisteen vantaalaisvoittoon, ja tasaisissa tunnelmissa taisteltiin tässä toisessakin.

Ensimmäinen puoliaika palloteltiin kovin vähämaalisissa tunnelmissa. Liekö pitkällä joulutauolla tekemistä asiassa... Niin tai näin, takamiesvastuuta saanut Lasse Lehtonen pyöritti peliä tasaisen varmasti läpi ottelun ja loi pelinjohtamisellaan oivan perustan tiukalle matsille.

PuHu oli kuitenkin vastustajaansa edellä kahdessa asiassa. Porukan levypallopeli oli nälkäisempää: toiset ja kolmannet hyökkäyslevypallot kiskottiin näppeihin aavistuksen laiskasti sulkeneiden hämeenlinnalaisten nenien edestä. Myös pelaamisen perusrutiini oli vantaalaisilla jonkin verran hämäläistekemistä laadukkaampaa, ja riittipä PuHu:sta energiaa vielä varsinaiselle karkumatkallekin, nimittäin sille, joka käynnistettiin kolmannen kymmenminuuttisen alussa ja päätettiin jakson loppuvaiheille. Tuon kymmenminuuttisen aikana PuHu tehtaili hurjat 31 pistettä.

Viimeisellä neljänneksellä PuB:n pelaajavalmentaja Ari Lehtola komensi kaikki isot äijät kentälle. Tällä taktisella ratkaisulla hämeenlinnalaisporukka pääsi takaa-ajossaan vielä neljän pisteen päähän, mutta voittoon saakka ei rymistely riittänyt.

Pieniksi jäivät kumpaisenkin korilukemat. Lassi Utrio pelasi tasokkaan nelikymmenminuuttisen: keräsi 23 pistettä, joiden sisältämät neljä onnistunutta kolmosta osuivat maaliinsa 50% tarkkuudella. PuB olisi kaivannut koritalkoisiin toistakin pistepommittajaa - nyt korinteko oli hieman liiaksi Utrion varassa. Eetu Koivuniemi kasasi kaksitoista pojoa, Teemu Viertola ja Miikka Kilpinen seitsemän mieheen.

Voitollaan PuHu nousi lohkonsa jaetulle neljännelle portaalle. Sarjataulukon 11. pykälältä löytyvä PuB pelaa seuraavan ottelunsa 22.1. klo 12.30 Hämeenkaaressa, jonne vastustajaksi saapuu kiistaton sarjakärki, vain kahden tappion rasittama Wartti Basket Helsingistä. Otteluun on vapaa pääsy.