torstai 20. lokakuuta 2011

PuB 2 ampui alas ilmalaivan

PuB 2 - Green Zeppelins

59-39 (36-13)

Voittoisasti kautensa käynnistänyt Punaportin Bluesin kakkosjoukkue kohtasi eteläisen alueen 5. divisioonan ottelussa vantaalaisen Green Zeppelinsin.

Kymmenmiehinen kotijoukkue pelasi ilman tehosentteri Jani Postareffia. Nuorista liettualaispelureista koostuva vastustaja saapui Ojoisten koululle kahdeksan pelimiehen ja tyttövalmentajan voimin. Toimitsijapöytää mestaroivat Ari Lehtola ja Janne Hamari - Pekka Saros johti tuomarityöskentelyä. Vaikka Ojoisten koulun kellot näyttävät kaikki eri aikaa eikä yksikään oikeata, päästiin peli aloittamaan ajallaan. Yleisöä oli paikalle saapunut kahdeksan sierainparin verran.

I

Ensimmäiset minuutit tunnusteltiin, heiteltiin huteja vuorotahtiin. Kolmen minuutin kohdalla Lasse Vuorinen avasi pelin pistesarakkeen kahdella onnistuneella vapaaheitollaan. Viiden minuutin kohdalla PuB oli saanut sekä syöttö- että levypallopelinsä kuntoon, riuhtaisi 10-2-johtoon ja pakotti Green Zeppelinsin aikalisälle. Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla - ottelussa peräti seitsemän miestä pääsi pisteiden makuun. Avausneljännes päätettiin lukemiin 19-6.

II

"Green ball", sanoi Pekka Saros ja starttasi kakkosjakson. Heti PuB pakotti ilmalaivat virheisiin - vapareita herui kuin Hämäläisen Kalevin muijalta ennen yksiavioisuuslupausta. Vastustajakin innostuu korintekoon: vihreäpaitaiset sinkoavat pari kolmosta peräjälkeen. Ensimmäisen puoliajan valopilkku on siltikin PuB:n Aapo Nuutinen neljällä pisteellään ja hurjalla hyökkäyspään levypallotaistelullaan. Paljon huonommaksi ei jää Jukka Hillokaan, jonka suuresta räpylästä lähtee viiden minuutin kohdalla pelin komein (ja ainoa) heitontorjunta. Tilanteessa 30-12 ilmalaivajengi ottaa aikalisän. Mainittakoon vielä, että Ville Reponen on tikissä: polvivaivaiseksi epäilty muussaa puoliaikaan mennessä kymmenen pistettä (Lasse Vuorinen kahdeksan ja Hese Niemi seitsemän).

III

Ilmalaivajoukkue pyristelee, pykii. Tilanteessa 46-25 PuB:n pelaajavalmentaja Petu Mattila ottaa aikalisän, jolla jakaa teräviä herätyksiä joukkueelleen. Matti Heikka (#23) on liekeissä - viisi pistettä per puoliaika jo plakkarissa!

"Voi herranjumala, Lasse!" huudahtaa Petu Mattila Lasse Vuoriselle, joka yrittää yksin läpi -tilanteessa jonkinlaista selän-takaa-pyöräyttäen-tuplahämäysliikettä siinä aika tavalla epäonnistuen - pallo ei osu edes korilevyyn, vaan löytää paikkansa koritelineen rautaisista rakenteista. No, yhtä kaikki, me on voitettu tää peli, sillä kolmoskymppi päättyy ja tilanne on yhä 46-25.

IV

Jukka Hillo tippaa Lasse Vuorisen kaukoheiton ilmasta häneen! Se on highlight of the game. Sitten Vuorinen törmää keskiviivalla ilmalaivaan ja loukkaa jalkansa. Se on anti-highlight of the game. Petu Mattilan kolmoset eivät tänään osu, mutta vastustajan #20:n osuvat silloin tällöin. PuB ottaa aikalisän johtaessaan "jotain kakskyt" (48-29).Sitten: Vuorinen ist Bäck - 3 p.! Zweimal! Kahdesti. Ja sitten peli päättyy. Valotaululla seisoo 59-39.

Ottelun jälkeen pelaajavalmentaja Petu Mattila haastelee näin:
"Joukkueessa ei ole tällä hetkellä yhtä ainutta heikkoa lenkkiä. Jos joku on mainittava, se löytyy penkin päästä. Roolituskin on nyt kunnossa. Joskus se tappio tulee - en edes uskalla toivoa tappiotonta kautta - mutta tällä hetkellä on sanottava, että joukkuepeli kulkee."