sunnuntai 30. lokakuuta 2011

PuB haki Helsingistä vierasvoiton!

Wartti Basket – PuB

72–75 (42–31)

Vieraissa voittaminen on Punaportin Bluesille harvinaista herkkua – viime kaudella vierasvoittoja herui vain yksi ainoa. Nyt, miesten eteläisen alueen 2. divisioonan kauden viidennessä ottelussa, irtosivat sarjapisteet Helsingistä tiukan väännön päätteeksi. Wartti Basketin ja Punaportin Bluesin välinen ottelu oli voitottomien joukkueiden jumbofinaali, jonka PuB vei nimiinsä lukemin 75–72.

Avausjaksolla viime kauden kärkiporukoihin lukeutuva WB ryntäsi jo 10–0-johtoon, mutta PuB ei helsinkiläisten salama-alkua hätkähtänyt. Ei etenkään parketille palannut Lassi Utrio, joka kannatteli joukkuettaan harteillaan kolmen jakson ajan. Utrio pussitti ottelussa kaikkiaan 27 pistettä ja oli kentän kuningashahmo. Puolustuksen valopilkku oli Tomi Koppo, joka komennettiin vartioimaan Wartin ykkössentteriä ja jonka pestin nuorimies suoritti kiitettävin arvosanoin.

WB voitti ensimmäisen puoliajan lukemin 42–31, mutta pian voimasuhteet kääntyivät päälaelleen. Toinen puolikas oli hämeenlinnalaisten: päätösjakson viisikko pelasi älykästä ja uhrautuvasti puolustavaa koripalloa, ja kymmenminuuttinen päättyi PuB:n 11 pisteen voittoon. Utrion lisäksi kentällä kunnostautuivat 12 pistettä tehtaillut Mika Halttunen, 11 pinnaa nakutellut Ari Lehtola ja kymppipisteisen sarakkeeseensa kirjauttanut pelaajavalmentaja Timo Turunen.

"Utrion hyvä panos ja viimeisen jakson viisikko - siinä voiton avaimet. Luotan, että asiat alkavat nyt loksahdella kohdilleen." -Timo Turunen

PuB pelaa helsinkiläistä PUS-Basketia vastaan maanantaina 31.10. klo 19.30 Hämeenkaaressa.