sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Towa tyrmäsi PuB:n


















Punaportin Blues – Keravan Energia Team

73–91 (38–45)

Punaportin Bluesin kauden kolmas ottelu koripallon eteläisen alueen 2. divisioonassa päättyi vierasjoukkueen reiluhkoon voittoon. Tappioitta etenevä Keravan Energia Team pudotti PuB:n kahdentoista joukkueen sarjataulukon hännänhuipuksi.

Hämeenlinnalaiskymmenikkö ei pelannut huonosti. Päinvastoin, peliesitys oli kauden parasta. Puolustuspäässä nähtiin virkeää prässiä ja vikkelää jalkatyötä eritoten nelikolta Timo Turunen, Tomi Koppo, Janne Hamari ja Miikka Kilpinen. Vaan yhtä ei pysäyttänyt kovakaan puolustus – Keravan tehopyssy Arsene Towaa, jota taannoin Hämeenlinnaankin haviteltiin. PuB:n treeniringissä viihtynyt peluri upotti 33 pistettä ja oli Hämeenkaaressa täysin pitelemätön.

PuB hukkasi vapaat korintekopaikkansa, Kerava onnistui sekä korinaluspelissään että kaukoheitoissaan. Peli oli tasavertaisen fyysistä kampeamista – iskuja jaettiin ja vastaanotettiin puolin ja toisin.

Pekka Saros vihelsi pelin puoliajalle tilanteessa 38–45. Ottelun jälkipuoliskolla keravalaisvastustaja piti PuB:n turvallisen matkan päässä, ja lopputulos 73–91 kuvaa joukkueiden tasoeroa.

– Peli-ilmeemme oli hyvä, mutta vastustaja meitä parempi. Towan kovuus tiedettiin, mutta se tuli yllätyksenä, että mies osui kaikkein vaikeimmistakin heittopaikoista, puntaroi PuB:n 17 pistettä heittänyt pelaajavalmentaja Timo Turunen. Myös Mika Halttunen ylsi 17 pisteeseen. Ari Lehtolan kaukoheittopeli tuotti 12 pistettä.