torstai 26. tammikuuta 2012

PuB 2 imi Eukosta mehut

PuB 2 - Eukko


89-54 (39-35)






Helsinkiläisporukka jaksoi lohkokärjen matkassa puoliväliin.


Xavier Turciosin jäähyväisottelu pelattiin ilman Xavier Turciosia ja videoitiin muistoksi. Kuvaaja Ville Reponen sai hyvälaatuista dvd-kuvaa jopa kotijoukkueen pukukopista, kaikkein pyhimmästä, jossa vedetään Suuret Linjat ja jossa Pitkän Tähtäimen Suunnitelmat verivaloin vannotaan. Tuota puolituntista tallennetta Eukon pieksäjäisistä ei tulla esittämään julkisesti, mutta se toiminee oivallisena hengennostattajana vaikkapa saunailloissa, sillä peli oli kautta linjan vähintäänkin kelvollista eli kahdeksan miinuksen ja kahdeksan plussan välimaastossa taapertavaa uneliasta ja hieman puolitahtoista influenssakorista, joka täten jälkipolville tallennettiin...


I


PuB 2 lähti puolustamaan piikkipaikkaansa 12 joukkueen A-lohkossa avausviisikolla Miika Koskinen - Lasse Vuorinen - Heikki "Taleban" Niemi - Jani Postareff - Petu Mattila. Ensimmäiseltä kymmenminuuttiselta mieleen jäivät erityisesti Koskisen vahvat korilleajot ja kotijoukkueen Hyökkäävä pelityyli. Hyökkäävä isolla H-kirjaimella siksi, että Eukon joukkuevirhetili täyttyi jo viiden minuutin pelin jälkeen. Kolmen kimppa Koskinen - Niemi - Postareff tehtaili pinnoja vuorotahtiin ja Lasse Vuorinen jakeli koriin johtavia passeja pari kertaa selän takaa (!) ja kerran pään yli taaksepäin (!), ja nähtiinpä tällä avausneljänneksellä kahteen otteeseen ns. Ojoisten ihmekin - pallon jumittuminen korilevyn rautaisiin taustatelineisiin. Harjanvartta ja moppia tarvittiin vaan ei sittenkään: Koskinen ampaisi Tarzanin tapaan ilmaan ja kiipeili poimimaan kuulan jumituspositiosta. Jakso päättyi kotijoukkueen hyväksi 25-15.


II


Toisella neljänneksellä jyräsivät Postareff ja Eukko. Helsinkiläisvierailija miltei kiri tehottoman PuB:n kiinni ja kirjautti puoliaikatulokseksi tiukan 39-35.


III


Tällä jaksolla ottelu ratkaistiin. Kolmiyhteys Vuorinen - Postareff - Niemi muussasi sellaisen läjän pisteitä, että yleisöstä kuului "Tää peli on taputeltu", ja sekuntia myöhemmin Miika Koskinen pääsi läpiajoon, josta odotettiin donkkia, mutta joka päättyi ns. puolidonkkiin, joka on melkein kuin donkki. Koskisen hyökkäyslevypallotippaukset olivat niin ikään jakson parasta antia - ja Hese Niemen kolhuja pelkäämättömät rymistelyt eukkolaispäädyssä. PuB voitti jakson lukemin 24-7 (!) ja peli vihellettiin pikkutauolle tilanteessa 63-42.


IV


It's Hillo Season, beibe! Viisi pistettä ja blokki. Sen tunsi katsomoon saakka: koko äijä oli täynnä sinistä sähköä, purkautumisvalmista ydinenergiaa. Jukka Hillon lataus sytytti myös Lasse Vuorisen, joka alkoi työstää pisteitä urakalla. Murskalukemien 89-54 syntymistä säesti myös pelaajavalmentaja Petu Mattila, joka pani kertaalleen kolmipisteisen syvälle häneen. Heikkoja lenkkejä ei sarjakärjestä tänään löytynyt edes pinseteillä.


Pisteet: Postareff 23, Vuorinen 20, Niemi 18, Koskinen 15, Hillo 6, Heikka 4 ja Mattila 3. Mukana talkoissa olivat myös SP Hakamäki, Juha Haukka ja Sami Savolainen.


PuB:n Juha Haukka (#6) tahtoo levypallon.


Lasse Vuorinen yrittää vaikeata.


SP Hakamäki pelasi laadukasta takamiestä.

Petu Mattila ja yksi kappale onnistuneita kolmipisteisiä!

Jani Postareff - pysäyttämätön.