maanantai 23. tammikuuta 2012

PuB päihitti Pussihukat

Punaportin Blues - Pussihukat
90-81 (39-38)

Ottelun panokset olivat kovat, sillä kumpikin joukkue pyrki hätistelemään loitommalle putoamiskarsintauhkaa PuB kahdentoista joukkueen lohkonsa kymppipaikalta ja PuHu pykälältä yhdeksän.

Ennen maanantai-illan myöhäisottelua PuB:n tappioputki oli venynyt jo kuuden ottelun mittaiseksi. Pussihukilla oli allaan voittomatsi, joten asetelma oli selkeä – hämeenlinnalaismiehistö lähti haastamaan.

Ensimmäinen neljännes meni haparoidessa: hyökkääjän virheitä, pallonmenetyksiä ja ohi singottuja varmoja. Valoa pimeyteen toi PuB:n tuore takamiesvahvistus Toni Savino, joka sinetöi komealla koko kentän läpi purjehduksellaan jaksolukemiksi 13–15.

Toisella kymmenminuuttisella loisti laituri Antti Kaivonen, jonka korit syntyivät kriittisissä taitekohdissa. Tasaisen jakson ratkaisi Lassi Utrio, jonka viimeisen sekunnin korilla kotijoukkue kampesi puoliaikatulokseksi 39–38.

Timo Turunen ja Ari Lehtola mursivat ”kolmosjakson kirouksen” aggressiivisella hyökkäyspelillään. He saivat aikeisiinsa kolmen pisteen taustatulta, ja jakso päätettiin PuB:n komennossa 61–60. Päätösneljänneksellä ottelun ratkaisijaksi nousi ottelussa 18 pinnaa upottanut Savino, jonka korilleajot masensivat vantaalaisvierailijan. PuB:n pistemiehistä esiin nousivat myös 17 pistettä heittänyt Kaivonen, 14 pisteen mies Utrio ja Eetu Koivuniemi neljällä kolmosellaan.

Bonusmateriaali:

-vastustajan #20 ja kotijoukkueen Kaivonen heittivät vaparinsa poikkeuksetta levyn kautta sisään
-vastustajan kovia ukkoja olivat #14 ja #25
-PuB sai vihdoinkin murretuksi kolmosjakson kirouksen - nyt vain taivas on rajana
-PuB:lla jaksojen alut kehnoja, jaksojen loput erinomaisia
-Toni Savino on ilmiömäinen pelimies (mm. vaparit 7/9 ja kolme and-one-onnistumista)
-Miikka Kilpisen kolmannen jakson torjunnat mursivat vastustajan henkisen selkärangan