maanantai 30. tammikuuta 2012

PuB otti Wartilta kuokkaan





PuB - WB
65-74 (32-39)


Wartti Basket oli varmempi. Voitollaan se saatteli PuB:n likemmäs karsintapeikon vihreäliejuiselta ydinjätteeltä löyhkäävää kitaa.




"Tämä on kauden toistaiseksi tärkein koitos", mutistiin Hämeenkaaren katsomossa, katseltiin helsinkiläisvierailijan alkuverryttelyä, sitä lonkkaa venyttävää marssirivistöä... Ja sitähän se olikin: sarjataulukossa tasavahvat häntäpään porukat mittelivät aivan April Madness -viivan tietämissä.


I


PuB lähti koettelemukseen viisikolla Antti Kaivonen - Toni Savino - Timo Turunen - Eetu Koivuniemi - Lassi Utrio. Miehistöstä puuttuivat vain Timo Teivaanmäki ja Matias Suonpää. Kotijoukkue aloitti pirteästi; Kaivonen kahdella kakkosella ja Turunen parilla kolmipisteisiä. Heti alusta alkaen Wartti prässipuolusti hanakasti. Ja vei levypallot. Vapaaheittoviivalla vierailtiin ahkerasti läpi ottelun. Trendinä oli, että PuB osui puolet vapareistaan, WB about kaikki. Kuten sanottua, alku oli mainio. PuB johti lukemin 13-11, ja pelisyke oli kohdallaan. Mutta mutta... Tällä ensimmäisellä kymmenminuuttisella PuB:n alamäki alkoi tasan siitä hetkestä, kun Timo Turunen tuli vaihtoon, hoksattiin katsomossa. Jakson viimeinen kolmiminuuttinen kirjattiin vierasjoukkueelle lukemin 15-2 (!) ja koko avausjakso Wartille 26-15.


II


It's Koppo time, beibe! Tomi Koppo 7 - Wartti Basket 2. Villin sekapäiseen flow-tilaan itsensä kiihdyttänyt laituri osoitti, ettei tässä mitään hätää ole, pojat. Säestäjinä toimivat kolme heitontorjuntaa kiskaissut Antti Kaivonen ja kaksipisteisen toisensa perään korin alta muussanut Timo Turunen. Seitsemän minuuttia kymmenestä peli oli unelmaista, ja tilanteessa 30-30 kauden ennätyskotiyleisökin virkistyi - tasainen taputusrytmi vaati kotivoittoa. Mutta mutta... Kapuloita rattaisiin asetteli Wartin #55, Forsman, joka tuuppasi omasta kenttäpäädystä ns. buzzer beater -kolmipisteisen möygevästi häneen ja puoliaikatulokseksi 32-39. Eturivin asiantuntijakatsomon oli vaikea löytää sanoja tapahtunutta kuvaamaan.


III


Tämä kolmas kymmenminuuttinen oli fyysillisesti kuumottava: aikamoista rymistelyä, hieman suunsoittoa, tiukkoja kaksintaisteluja ja melkein räpylästä lähtenyttä tuomaritoimintaa. Turusen eu-virhe ei sinänsä haitannut tahtia, sillä  kuumenneessa tunnelmassa PuB heräsi puolustamaan ja kiri 11 pisteen tappioasemasta neljäpisteisen. Jakson pelimiehet olivat Miikka Kilpinen ja Janne Hamari, jotka onnistuivat silloin kun onnistua piti; tilanteessa 48-52 lähdettiin viimeiselle kympille.


IV


Wartin Rousku (#14) piti Lassi Utrion tehottomuuden tilassa, se on sanottava. PuB teki jokaisen korinsa eteen hartiavoimin töitä - Wartin korit syntyivät näennäisen helposti. Yhtäkkiä hämäläiskorin alla on ukko vapaana, ja sehän on sitten varma kori se. Helsinkiläishyökkäyksessä pallo kiersi pelaajalta toiselle ihailtavan vikkelästi. Kotijoukkueen hermokontrollia koeteltiin tälläkin jaksolla - Miikka Kilpinen aukoi tuomarilta korinalusrikkomuksensa jälkimainingeissa teknisen virheen. WB käytti energiansa korintekoon ja oli pian 64-51-johtoasemassa. PuB otti aikalisän. Viimeisillä minuuteilla kotiyleisö todisti Antti Kaivosen kolmea upeaa kolmipisteistä, jotka valitettavasti syntyivät liian myöhään. Realistista takaa-ajoa ei ehtinyt syntyä.


Bonus Materialz:


-WB:n kolme kovaa olivat tehopuolustaja #14 Rousku, kaikessa onnistunut #55 Forsman ja eleettömän varmasti pisteitä urakoinut #12 Hassinen


-katsomon papparaiset vaativat näin: "Kakskytä kentälle", ja oikein vaativatkin, sillä peliaikaansa nähden #20 Tomi Koppo oli PuB:n... M.V.P. Mikäli peliaikakriteeri sivuutetaan, PuB:n hahmo oli Kaivonen, WB:n puolestaan Forsman/Rousku


-PuB:n pistemiehet: Kaivonen 17, Turunen 14, Utrio 8, Koppo 7, Kilpinen 6, Toni Savino 5, Janne Hamari 4 ja Ari Lehtola 4.