maanantai 28. tammikuuta 2013

Jorma hapetti PuB:n kakkosen

PuB 2 - Jorma
68-86 (34-44)

Seminaarin koululla Hämeenlinnassa käytiin todellinen kärkikamppailu, kun sarjakakkonen Jorma poikkesi kolmannella pykälällä pykivän PuB:n kakkosjengin vieraana.

YKKÖSJAKSO (12-21)

Alku oli murheellinen. Avausviisikko Daddy Joutsimo - Lasse Vuorinen - Japo Postareff - Igor Jacovic - Antti Reponen Ruponen oli hätää kärsimässä, kun kokenut Jorma jyräsi korin alle ja kiskaisi neljässä minuutissa huikean 12-0-johdon. Sitten pääsi kotijoukkuekin pelin syrjään kiinni: Postareff, SP Hakamäki ja Joutsimo osuivat kertaalleen kukin, ja katastrofin uhka hälveni hieman. Tämä on sanottava: Jorma - kaukaa tullut, autossa pitkään lusinut - oli valmiimpi, kun Pekka Saros puhalsi pelin käyntiin.

KAKKOSJAKSO (22-23)

Jorma paineli taas 9-1-juoksulle. PuB otti viisi joukkuevirhettä ajassa 1"35. Sen täytyy olla jonkinlainen nopeusennätys. Sano se ääneen: PuB otti viisi joukkuevirhettä ajassa minuutti kolmekymmentä viisi sekuntia. Coach Big Dog Pena Mattilan aikalisää tarvittiin tälläKIN kymmenminuuttisella... Lasse Vuorinen oli ensimmäisen puoliajan valopilkku - miekkonen paukutti henkilökohtaisen kymppinsä rikki, kun ensimmäistä puoliskoa oli jäljellä kaksi minuuttia. Jakson komein suoritus nähtiin heti Vuorisen kolmosen jälkeen, kun Japo Postareff syötti korin alle Hirmumyrsky Hillolle poltsin, jonka Hillo oitis muunsi kaksipisteiseksi niin sanotulla karibialaisella sormenpäädippauksella. Puoliajalle mentiin tilanteessa 34-44, ja Saroksen vihellystä edelsi Vuorisen tehomyllytys - kolmonen ja Hillon älykkäästä korinalussyötöstä nostettu ilmaiskakkonen.

KOLMOSJAKSO (14-16)

Tällä neljänneksellä tuomari Saros otti koutsit koolle. Tätä palaveria edelsi läpi ottelun jatkunut molemminpuolinen mussuttaminen ja ulina, josta dumari oli joutunut jo muutamaankin otteeseen joukkueita huomauttamaan. No, se on mitä se on, mutta tulospuolella Järvenpään Nouseva Jorma otti tällekin kymmenminuuttiselle aika möygevän 13-0-juoksun. Erien alut olivat tänään vierasjoukkueen pätevintä osaamista. Ja kaukoheitot. Tilanteessa 34-56 oli houkutus sanoa, että peli oli sillä kukko. Lasse Vuorisen tähän otteluun valmistama aforismi "Onni on oma Japo"  on varmasti totta, mutta tähän matsiin ei ollut timangisesta aforistiikastakaan apua. (Viiden ja puolen minuutin kohdalla nähtiin kotijoukkueen ensimmäinen kori. Sen teki Reima Salomaa.) Japo Postareff kylläkin hieman heräsi tällä jaksolla - duunasi pari oivallista kippoa - mutta kyllä Jorma edelleenkin piti otteen itsellään. Viimeiselle neljännekselle valmistauduttiin hämäläisittäin vaikeahkossa tilanteessa 48-60.

NELOSJAKSO (18-26)

Tämän pelin kiinnostava yksityiskohta voisi olla vaikkapa se, että tässä pelissä heitettiin enemmän heloja (heittoja, jotka eivät koskaan tavoittaneet korirengasta) kun missään muussa ottelussa maailmassa ikinä. Niitä heloja nähtiin sekä vapaaheittoviivalta että kolmoskaaren takaa. Mutta asiaan: Jacovicin korilla tilanteeksi fifty - sixty! Pian tilanne on jo 54-60, ja yhtäkkiä PuB on taas pelissä mukana. Nyt ei mokata tätä kiriä, jätkät... jätkät? Jätkät, missä te ootte? Ottelun ratkaisu on tämä: Lasse Vuorinen ottaa viidennen virheensä. Jorma vastaa kolmosella. Matsi päättyy lopulta palindromilukemiin 68-86.

Pistemiehet: Postareff 18, Vuorinen 15, Daddy "Yankee", "Daddy DJ" Joutsimo 12, Jacovic 5, Jukka Hillo 5, Raymond Salomaa 4, Räppi-Simo Hakamäki 4, Antti Ruponen 3 ja Kaius Karju 2. Mukana mesenaattiosastossa oli myös Juha Haukka eli J-Hawk.