PuB antoi Kotkajengille iskän isosta lapasesta

PuB - MaSu
78-68
(37-32)

Hämeenkaaressa oltiin elämää suurempien pakkokotivoittojen äärellä, kun vieraaksi saapui sarjataulukon puolen välin tietämistä ammentava Kotkajengi ka-kaak eli Malmin Super-koris.

Avausviisikoksi coach Utrio marssitti itsensä, Dzhou Nurmion, Ari Lehtolan, Mi$u Kilpisen ja Miika Koskisen. Möygevän pelivireen (toissapäivänä voitto Wartista) löytänyt Kotkajengi tuuppasi Hämeenkaaren muovimatolle lyhyehkön, keskinopeahkon viisikon. Pisteitä tehtiin vuorotahtiin, ja kotijoukkueella ne jakautuivat ilahduttavan tasaisesti. Merkit olivat ilmassa: tästä tulisi taas yksi jännitysnäytelmä. Sellainen, joihin Kaaressa on totuttu...

Parilla kolmosellaan MaSu paineli ensimmäisen kymmenminuuttisen loppuvaiheilla parin korin johtoon. Kotijoukkueella oli (kaukoheitto)paikkansa, mutta ne missattiin tehokkaasti.  Jakson kohokohta oli Miikka Kilpisen kolmonen puoli minuuttia ennen peliajan päättymistä, about hyökkäysajan viimeisellä sekunnilla! Välitulokseksi kirjattiin täten 20-21. Ka-kaak!

Toinen neljännes alkoi vierailijan komennossa. Erityisesti "Herra 47" takoi tyylikkäitä korkeakaarisia ns. rainbow-kippoja kaikilta etäisyyksiltä. Kotijoukkueen kovin nimi oli Kilpinen, joka tuntui onnistuvan kaikessa mihin ryhtyi - vain yksi ihan vapaa puolidonkki meni jonnekin aivan muualle kuin hänekseensä, ja tässä kohdin yleisö kohahti pettymystään. Se olisi ollut ilmaisen laittopallon paikka se. Kaiken kaikkiaan on sanottava, että PuB möhläili tässä matsissa valtavasti. Kaikenlaista kreisihulluilua. Kymmenkunta pallonmenetystä ensimmäisellä puoliskolla jne. Silti, silti, tilanne oli 29-29 vielä neljän minuutin kohdalla ennen puoliaikavihellystä.

Utrio alkoi piristyä - heitot alkoivat pudota. Samoin Ville Reposella - kolmosella johtoon. Käväisipä nuori Ville nostamassa vielä vasurilla yhden kaksipisteisenkin ka-kaak-päätyyn! Eetu Koivuniemen tehtäväksi jäi duunata se viimeinen kolmonen, jolla pitkän tauon johdoksi työstettiin aivan mukavainen 37-32.

Kolmas jakso alkoi Miika Koskisen läpiajolla, joka päättyi vajaaksi jääneeseen neljäsosadonkkiin. Yleisö kohahti pettymystään, jonka Utrio kuitenkin oitis kompensoi riemunkiljahdukseksi kakkosheitollaan. Pallonmenetykset saivat jatkoa. Ja ohiheitotkin (tänään ei ollut Joe Nurmion päivä vapaaheittoviivalla).

Korinteko tyrehtyi, mutta PuB säilytti "jotain viiden" pisteen johtonsa. Kotkajengi kuitenkin ajeli korille tasoitus silmissä siintäen - ja sai vapaaheittoja kotijoukkueen virheistä - mutta eivätpä nuo yksipisteiset tänään porukalle kelvanneet... Sen sijaan Utriolle kelpasivat vaikeat heitot ja niistä syntyneet kaksipisteiset: sivuttaisliikkeestä, nollakulmasta, torjunnan edestä in your face - you name it. Sää nimeät sen... Viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteessa 53-48.

Vierasjoukkueen viitonen lähti yhden pelaajan saattamana sairaalaan hoidattamaan irronnutta hammasainesta. Misu Kilpinen heitti kakkosen, Ville Reponen samoin, sitten Kilpinen donkkasi. "LAITTOPALLO!" huusi kotiyleisö. 59-50.

Miika Koskisen vaparit ovat tikissä niin kuin Hämäläisen Kalevin ravuri Saku.

Dzhou Nurmion pumppuliikkeinen kolmoinen osui taasen.

Onko Lassi Utrio tällä hetkellä Coach of M2D?

Herra 47 on ulkona. Se ainakin on varma. Viides henkilökohtainen virhe.

Otteluaikaa on jäljellä viisi minuuttia. Tilanne 66-58.

Kotkajengi pelaa loppuajan viidellä!

Nyt PuB:n tulisi välttää henkistä myriadia.

Kilpinen hoitelee molemmat päät - levarit ja korit.

Uusi nimi M2D-MVP on nyt ilmoitettu kisailuun.

Nyt ka-kaak pelaa neljällä äijällä.

Kilpinen upottaa vaparinsa. 73-61.

...

Nurmio pumppaa kolmipisteisen!

Sitten heitellään kolmosia puolin ja toisin.

Ottelun hahmo: Miikka Kilpinen.

Voittoputken pituus: 3.

"PuB:n pelaajamateriaali vei voiton."
(Aleksi Suominen)

"Vastustajan 47 oli PuB 2:n suora nimikaima. Lauri Vuoristo. (vrt. Lasse Vuorinen). Yhdennäköisyys ei ollut pelkästään kasvojen piirteissä, vaan nimihän oli kuin yksi yhteen ja pelityyli molemmilla on 'Heitän kaikkialta ja aina'." (Pena Mattila, coach, PuB 2 / M5D)

Pisteukot: Kilpinen 21, Utrio 19, Nurmio 13, Reponen 11, Koivuniemi 7, Koskinen 6 ja Niemi 1. Mukana meiningissä myös Matias Suonpää ja Ari Lehtola.