perjantai 18. tammikuuta 2013

PuB:n kakkonen himomuussasi murskavoittoon



PuB 2
versus
Isku-Basket

81-40 (35-23)







Koripallon miesten eteläisen alueen 5. divisioonan C-lohkon sarjataulukon kolmannelta pykälältä tähyilevä Punaportin Bluesin kakkosjoukkue sai Hämeenkaareen vieraakseen kymmenjoukkueisen lohkon kahdeksannelta positiolta ylöspäin yrittävän helsinkiläisen Isku-Basketin.

Avausneljännes alkoi yllättävästi. Isku-Basket paineli johtoon kuus muna. Kuusimiehisenä reissuun lähtenyt vierailija oli hereillä alusta alkaen, kun taas kotijoukkueella kesti lämmetä. Pitkä joulutauko oli vienyt porukasta sen parhaan heittoterän, ja avauskoria  saatiin odotella... Lasse Vuorinen sai juonesta kiinni, ja ensimmäinen kymppi päätettiin tilanteeseen 14-14.

Kakkosjaksolla PuB ratkaisi homman. Vuorisen ohella tulikuumaksi itsensä kiihotti Matti Heikka, joka muussasi lähietäisyyksiltä oikeita tuhopommeja. Ottelun avauspuoliskon sankarihahmoja olivat myös ikitaistelija Igor Jacovic ja SP Hakamäki, jonka ranteesta irtosi pari kovaa puolietäisyyden nollakulmaista. Puoliajalle tepsuteltiin tilanteessa 35-23.

Kolmannen kymmenminuuttisen ilahduttajia olivat kolmosia häneen lingonnut Vuorinen ja kumpaistakin kenttäpäätyä domineerannut Jani Postimies Postareff, jonka isosta räpylästä sai tuta muutamakin stadilaisvierailijan heittoa yrittänyt epäonninen. Vuorisen eduksi on mainittava myös "koko joululoman harjoiteltu" vapaaheittosetti, jonka mies pääsikin (kahdesti!) pelitilanteessa toteuttamaan: kaksi vaparia levyn kautta sisään - ja valtaisat kättentaputukset sekä omalta vaihtopenkiltä että kotiyleisön asiatuntijasektiolta. Sanalla sanoen Vuorinen oli tänään hot. Vai kuinka monta äijää sä tiedät, jotka heittää neljä vaparia neljästä sisään levyn kautta? (Okei okei, voidaan tässä todeta nyt sekin, että kolme seuraavaa vaparia menivätkin sitten jonnekin aivan muualle kuin hänekseen.) Jakson kruunasi SP "Räppi-Simo" Hakamäki, joka - tultuaan rikotuksi 1,5 sekuntia ennen loppuvihellystä kolmipisteistä yritettyään - upotti vielä pari vapaaheittoa kolmesta verkon perille ja kirjautti taukotulokseksi 55-27. Tämä jakso päättyi kotijoukkueelle musertavasti 20-4.

Päätöskymppi pelailtiin suuresta korierosta huolimatta mukavan virkeästi. Kaius Karju tekaisi toisen (ja kolmannenkin) korinsa, ja koko kotijengi jaksoi vieläpä puolustaa pätevästi; kaiken kaikkiaan vallan kelvollista koripalloviihdettä tämä herrasmiesjoukkueiden kohtaaminen oli ensimmäiseltä minuutilta viimeiselle.

Miellyttävää oli sekin, että PuB:n kymmeniköstä yhdeksän pääsi pisteiden makuun; tämän viimeisen kymmenminuuttisen puolivälissä Ruponenkin osui oman kolmosensa - ja toisenkin! Isku-Basketin kiistaton ykkösmies oli #10, Jari Stenius, joka keräsi parinkymmenen pojon saaliin tästä pakkaspäivän myöhäisottelusta. Hauskana yksityiskohtana voidaan tähän loppuun kertoa vielä se seikka, että PuB:n valmentajalla Petu Big Dog Mattilalla oli jalassaan ihan oikeat metallivahvistetut turvakengät, "ettei kapteeni astu varpaille". Sarjakärkeen pyrkivän Punaportin Blues kakkosen varpaille ei tänään ollut astuminen. Sen varmisti loppuhetkien heittosankari Daddy Joutsimo. Ei varsinkaan, kun vastustajalta puuttui #7, aiemman kohtaamisen troublemaker ja Roihuvuorigaten alullepanija, kova pelimies, vähintäänkin kolmosdivaritasoiseksi sanottu...

Pistemiehet: Vuorinen 30, Joutsimo 12, Heikka 10, Hakamäki 8, Karju 6, Ruponen 6, Postareff 4, Jacovic 3, Reima Salomaa 2 ja Juha Haukka 0.
 
Aloitusviisikko: Antti "Reponen" Ruponen - Daddy Joutsimo - Postareff - Heikka - Vuorinen.

"Igor Jacovic on PuB 2:n Lassi Utrio." 

-Pasi Aalto