HyPo poikkesi Kaaressa paukuttamassa PuB:ia kevytlitsarilla naamavärkkiin

HYPO
75-86
(39-43)

Kauden päätösottelu oli veljesjoukkueiden hyväntahtoinen pallottelutapahtuma, kiva tapa päättää pitkä pimeä.

Punaportin Bluesin kausi koripallon miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa päättyi kotiotteluun veljesjoukkue Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kotijoukkue aloitti räväkästi. Se määräsi pelin vauhdin ja vei ensimmäisen kymmenminuuttisen lukemin 22–18. HyPo oli reissussa täydellä huippumiehistöllään, PuB puolestaan oli napannut kakkosjoukkueesta Petu Mattilan ja Igor Jacovicin paikkaamaan sairaslistalaisia.

Hyvinkääläisvalmentaja Janne Hartikainen peluutti paitsi vakiotähtiään, myös taitavaa junioriosastoaan reiluin minuutein ottelussa, jonka lopputuloksella ei enää ollut merkitystä: PuB oli jo varmistanut putoamisensa 3. divisioonaan ja HyPo ajautunut putoamiskarsintoihin.

Kakkosjaksolla Ponteva määritti tahdin. PuB:n hyökkäyksestä tuli pakotettua ja vieras kiskaisi itsensä parin korin johtoon. Puoliajalle asteltiin tilanteessa 39–43.

Jälkimmäinen puolisko miteltiin varsin tasaisissa merkeissä. Ottelun ratkaisuhahmoksi voidaan nimetä hyvinkääläinen kovaluu Ilkka Blomqvist, joka intoutui päätösjaksolla hurjaan kori-ilotteluun ja jonka 19 pistettä takasivat reilun vierasvoiton. HyPo:n ykkösmies läpi ottelun oli 27 pojoa upottanut Timo Turunen, jonka haastoi vähintäänkin kunniakkaasti kotijoukkueen 25 pinnaa mättänyt Lassi Utrio.

"Ei onnistunut Hyvinkään urheilukentällä, kun minä puolustin."
(Lasse Vuorinen HyPo:n Hongan ja Blomqvistin muuvsseista.)

Spessumateriaali:

PuB:n highlight of the game: Joni Laitisen levynkautta kolmonen toisen jakson alussa.
HyPo:n hightlight of the game: Jussi Malmisen buzzer beater -kolkki ennen puoliaikaa.

+Igor Jacovic duunasi viisi pistettä M2D-debyytissään.
+Pena Big Dog Mattila pelasi ehjän pelin kummassakin kenttäpäädyssä.

PuB:n pisteet: Utrio (MVP) 25, Lehtola 18, Laitinen 14, Koivuniemi 6, Niemi 5, Jacovic 5, Reponen 2 ja Mattila 0.

HyPo:n pisteet: Turunen 27, Blomqvist 19, Jussi Malminen 8, Juniori (#22) 8, Juniori (#12) 6, Juniori (#20) 5, Toni Honka 4, Juniori (#15) 4, Janne Uotila 2, Teemu Viertola 2 ja Josef Valek 1.

Kolmoskuninkaat/PuB: Joni Laitinen ja Eetu Koivuniemi 2 kpl per sierainpari.
Kolmoskuninkaat/HyPo: Timo Turunen 3 kpl, Jussi Malminen 2 kpl ja Juniori (#12) 2 kpl.

Kausi on päättynyt. PuB pelaa ensi kaudella 3. divisioonassa. Nähdään syksyllä... (PuB hakee vauhtia kolmosesta ja nousee ihan pian takaisin Sarjojen Sarjaan!)