sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Punaportin Bluesin kollektiivipsyyke lamaantui päätöserässä Pussihukkia vastaan


PuHu
vs.
PuB

94-60
(46-36)



Kauden viimeiseen vieraspeliin lähdettiin auringonpaisteessa, altavastaajan asemassa: vantaalainen Pussihukat sarjataulukon kolmannella pykälällä, Punaportin Blues kolmanneksi viimeisellä.

Seittämällä äijällä lähdettiin liikenteeseen: Twin Towers Eetu Koivuniemi ja Miikka Kilpinen, Small Towers Hese Niemi ja Ville Reponen, Koskisen Miika, Suonpään Matjaz ja Utrion Lassi. Monen monta ukkoa oli rosterista pois...

Huhtikuun lopun April Madness kutsuu. Ei siinä mitään - tuo viikonloppuhan on jokaisen korisfanin Tapahtuma Numero Yksi kevään kalenterissa. Kautta on jäljellä kolmen kotiottelun verran: PuHu 2, FC Passe ja HyPo. Kaksi ensimmäistä noista alempaa keskikastia ja kolmas peräpään peräruutta. Kaikki varsin voitettavissa, siis.

Sitä tässä nyt jännitetään, että tuleeko HyPo ja jyrääkö maaliskuun yhdeksästä ottelustaan kasaan sellaisen pistepotin, että pudottaa PuB:n suoran putoajan paikalle. Se se olisi traagista se - mutta ei suinkaan mahdotonta. Huhujen mukaan hyvinkääläisporukka on ainakin voimaharjoitellut ahkerasti niin että uusia limppuja on saatu kuntokeskukseen tilata tuon tuostakin!

Ottelutapahtuma

Ensimmäisellä puoliajalla (46–36) joukkue pysyi saumattomasti joukkuepelaavan isäntänsä kyydissä, pysyttelipä laituri Lassi Utrion kolmosilla vielä kolmannen, tasatulokseen 19–19 päättyneen kymmenminuuttisenkin, mutta päätösjaksolla saapui noutaja susilauman muodossa.

Päätöskympillä tapahtui se, mikä PuB:lle usein: helpot paikat hukataan, mutta vastustaja ei sorru samaan. Jakson kuudesta ensimmäisestä helposta PuB möhläsi viisi, ja kun vastaavasti omassa päässä soi joka kerta, otti hukkalauma kuudessa minuutissa irtioton, joka sai hämeenlinnalaisporukan henkisen selkärangan katkeamaan. PuB ei enää uskonut loppukiriin, PuHu tuli ja takoi päätösjakson lukemiksi 29–5. Tässä hurjassa hukkakyydissä parhaiten sinnittelivät 24 pistettä upottanut Utrio ja 17 pojoa pussitellut sentteri Miikka Kilpinen. PuB:n muut pistejarnot olivat Hese Niemi 7, Ville Reponen 6, Matias Suonpää 4, Miika Koskinen 2 ja Eetu Koivuniemi 0.

Tappionsa myötä PuB:lla ei ole enää mahdollisuutta säilyttää sarjapaikkaansa suoraan, vaan joukkue joutuu joko putoamiskarsintoihin tai putoaa suoraan sarjaporrasta alemmas.

Huomioita

+Miikka Kilpisen huhuttiin työstäneen triplatuplan
-PuB nukahteli puolustuspäässä, PuHu "unohtui" korin alle
+Highlight: Kilpisen kolme torjuntaa samassa hyökkäyksessä
-Anti-Highlight: Utrion teknillinen virhe minuutin pelin jälkeen (Utrio näytti tuomarille, että korilleajotilanteessa tuli aika tavalla käsille...)