sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Otteluennakko: PuB - HyPo

Kuvituskuva. Ei liity tapaukseen.











Koripallokauden päätös tiistaina 26.3.2013:
Hyvinkään Ponteva saapuu Hämeenkaareen!

Punaportin Bluesin koriskausi miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa päättyy tiistaina 26.3.2013 Hämeenkaaressa, jonne vastustajaksi saapuu kukapa muukaan kuin rakkaista rakkain paikallisvihulainen - Hyvinkään Ponteva. Veljesjoukkueet ovat aikojen saatossa tehneet yhteistyötä mm. harjoitusotteluiden merkeissä, ja tiistaina selvitetään, kumpi onkaan se kovempi luu tällä kaudella. Kausi ei voisi saada hienompaa päätöstä!

HyPo on virittänyt pyssynsä nyt, viimeisillä viikoilla, äärettömän kovaan latinkiin. Se kiitää kolmen voiton putkessa, mutta on silti varma osallistuja huhtikuun lopun April Madness -putoamiskarsintaturnaukseen. PuB puolestaan on jo varmistanut sarjasta putoamisensa ja pelaa ensi kaudella 3. divisioonaa. Varsinaista panosta tässä ottelussa siis ei ole.

Mutta panokset sikseen. Minä tahdon nähdä vielä yhden tosissaan pelatun koripallo-ottelun. Sellaisen, jossa jokainen pelimies yrittää parhaansa loppuun saakka kuten M2D-kauden PuB-MVP Lassi Utrio (38 p.) teki eilisessä murskatappio-ottelussa FC Passelle. Sellaisesta yrittämisestä jää hyvä maku, vaikka lukemat olisivat kuinka rumat.

Tahdon nähdä tiukan ja tasaisen ottelun, jossa mitellään maineesta ja kunniasta ja jonka loppuvihellyksen kaikujen häivyttyä molemmat joukkueet poistuvat Hämeenkaaresta kaikkensa antaneina. Kotijoukkueen kausi päättyy HyPo-otteluun, mutta hyvinkääläiset pelaavat vielä huhtikuun puolivälissä vieraissa Warttia vastaan.

Olen Big Jounin sanoin dualistisessa limbossa, sillä sympatiani ovat jälleen kerran molempien joukkueiden puolella. Toivon kahta asiaa: että HyPo selvittää karsinnat puhtain paperein ja näin ollen paikkansa Sarjojen Sarjassa - ja että PuB saa pidettyä pelaajarunkonsa kasassa ensi kauteen, sillä ensi kausi on se, jolla joukkue hakee vauhtia palatakseen takaisin kakkosdivariin. Takaisin kakkoseen nouseminen ei ole koskaan helppoa, ja onkin muistettava Big Jounin motto, joka liittyy 24/7-hustlaamiseen, mutta jota voi aivan mainiosti soveltaa myös haettaessa kolmosdivarista vauhtia: nousu haaveita ei voi elätellä osa aikaisena, se on koko päivä työ, jos sä oot kerran ottanut nousu haaveen sun sydämmees ni se on poltto merkitty suhun 4life. Nähdään tiistaina Kaaressa!