maanantai 20. tammikuuta 2014

PuB:n kakkonen väsyi vikkelässä stadilaistyöstössä




PuB 2 -
HKT Kisis 90

65-77 (38-45)





Punaportin Bluesin kakkosjoukkue käynnisti koripallovuotensa kotiottelulla helsinkiläistä HKT Kisistä vastaan "ylemmässä keskimmäisessä F-lohkossa", josta ei voi nousta, mutta jossa voi pelata ihan kivasti yhtä kaikki.

Avaukseen Lasse Vuorinen, Daddy Joutsimo (comeback!), Matti Kaasu Heikka, Nuori Aleksi Tuomi ja Reima El Reino Salomaa. Penkiltä löytyvät: Japo Postareff (ruskettunut), Jukka Hillo (ruskettunut), Sami Savolainen, Juha Haukka, Igor Jacovic, Kaius Karju ja Pena Mattila (valkku). Rosteri on täysi. Vastustajalla on matkassa kahdeksan miestä ja valmentaja, joka ei ole hyvällä päällä.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen päätetään tasatulokseen 21-21. Lasse Vuorinen on heittänyt kaksi kolmosta ja Japo Postareff kolme kakkosta häneen. Kisis on nuori ja urheilullinen joukkue, joka osuu kaukaa ja rynnii vikkelästi korille. "Älä nyt paina sitä resetiä", sanoo toimitsija Joe Nurmio toimitsija Eetu Koivuniemelle, sillä reset nollaa kaiken. Ennen taukovihellystä tuomari Olavi Lehtiniemi lausuu näin: "Molemmille penkeille: säästelette vähän niitä kirosanoja. Mun ei tartte kuunnella sitä pirstaamista."

Toisella neljänneksellä kapteeni Vuorinen jatkaa kolmoslinkoamistaan ja nuori Aleksi Tuomikin heittää pussukkaan korin, joka on illan komein. Se on nimittäin "kolmen pompun kolmonen", jossa pallo pomppaa korilevyn päällä (!) kolmasti, jonka jälkeen putoaa nätisti sukan pohjalle. Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun aladivisioonissa nähdään tällainen golfin hole-in-oneen verrattava mahtisuoritus. Yleisöä on viisi, joista yksi olen minä. Istun toimitsijoiden vieressä, sillä netti ei toimi salin toisella puolella katsomossa. Such a tietoyhteiskunta this is. Kun Japo Postareff tekee jo neljännen kipponsa, ymmärrän nyt hyvin, mitä toimitsijat Nurmio ja Koivuniemi tarkoittivat edellisellä jaksolla hihkaistessaan yhteen ääneen: "Japo on kuin uudestisyntynyt!" Jakson loppua kohden yhä notkeammaksi käynyt Kisis kiskaisi aikamoisen kaulan kotijoukkueeseen, joka oli liiaksi Vuorisen varassa - puoliajalle käytiin tilanteessa 38-45.

Kolmas jakso tyrehdytti korinteon. PuB:n puolustuspelikin kävi uneliaaksi. Kisis hyödynsi tämän uniapnean - se rokotti nukkuvia. Tilanteessa 40-49 PuB-koutsi Pena BigDog Mattila teki, mitä tehtävissä oli: otti aikalisän. Aikalisältä palanneelta PuB:lta riistettiin pallot.. ja nopeat hyökkäykset päätettiin koriin. Tilanne oli sanalla sanoen surullinen, sillä vielä syksyllä hämäläisjengi oli tempaissut stadilaisista murskavoiton. Nyt näytti siltä, että voimasuhteet olivat flipandeeranneet vallan päälaelleen. Sitten Heikka pani vaparin helaksi. Kentälle ilmestynyt, viime näkemästä selvästi muskeloitunut koutsi Mattila näytti joukkueelleen kenraalin esimerkkiä taistelumentaliteetista ravistamalla vastustajan pikku-ukon käsivarrestaan veke ja nakkaamalla yhden vaparin kahdesta sisään. Seuraavassa hetkessä mies jo kuitenkin valitteli niskaansa ja otatti itsensä vaihtoon. Matti Heikan korin jälkeen toimitsija Nurmio ennakoi: "Tämä menee jatkoajalle." Takaa-ajo oli alkanut. Jakso päätettiin tilanteessa 52-53.

Päätöskymmenminuuttinen olisi oleva jännistä jännin. Igor Jacovic himomuussasi PuB:n pitkästä aikaa johtoon (54-53) tyylikkäällä voimarynnistyksellään korin alle. Seuraavassa hyökkäyksessään Kisiksen numero viisi, "Päivinen", kuittasi homman sikamuussaamalla päin Igoria ja duunaten and-one-kiposta 2/3 eli pelitilannekorin mutta ei vaparia sisään. Eye for an eye, voisi sanoa. Thriller, sanoisi Michael Jackson puolestaan. On sanottava, että Kisiksen lyhyt nuoriso on melkoisen taitavaa porukkaa; Pena Mattilastakin tultiin ohitse niin, ettei hämäläinen saanut kissaa sanotuksi. "Siinä on sulle kirjoitettavaa", huikkasi Kisis-koutsi hienon Penasta-ohi-pallo-selän-takaa-pyöräyttäen-ja-kaksi-pistettä-kuppiin-korin jälkeen. "Koris on siitä hieno laji, että pienetkin pärjää." Ja oikeassahan mies oli. Kyllä se on juurikin näin. Yhtäkkiä peli oli 57-62. Huh huh. Tälle vastustajalle ei saa antaa yhtään löysää. Se vie koko käden. Helsinkiläisvastustajan puolustus kävi nyt kivikovaksi ja korinteko onnistui. Ei ollut yhdestä Igorista, vaikka kaikkensa koettikin, vastaamaan tulitukseen hurjaan. Kisis tiivisti puolustustaan. Kisis juoksi nopeat kipot. Kisis osui semietäisyyden määrämittaiset. Parempi joukkue voitti.

Pistemiehet: Vuorinen 19, Heikka 15, Postareff 15, loput 16.