sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Punaportin Blues poikkesi revanssilla Porvoossa - nyt pakotettiin polvilleen lohkokakkonen Räppä

Räppä - PuB

86-95 (52-45)

Kauden toistaiseksi tärkein matsi pelattiin Porvoossa. Vastakkain olivat kotijoukkue Räppä ja vieras PuB, jotka molemmat ovat yhdeksällä voitollaan ja kolmella tappiollaan vakavasti otettavia ehdokkaita sarjanousijoiksi. Syksyn kohtaamisen PuB oli hävinnyt "jotain 10"...

Seitsenmiehinen PuB oli aluksi hädässä: kotijoukkue kiskaisi oitis kymmenen pisteen kaulan. Hiljalleen hämeenlinnalaiset saivat juonesta kiinni, mutta ykkösdivisioonan amerikkalaisvahvistuksella täydennetty Räppä osui tuttuihin koreihin nätisti ja vei ykkösjakson nimiinsä lukemin 28–24.

PuB:n Ari Lehtola nappasi Räpän ykköstykin puolustukseensa ja tehokaksikko Joe Nurmio – Lassi Utrio aloitti korityöstön. Siinä resepti, jolla alati muutaman korin etulyöntiasemassa operoivaa Räppää alettiin jahdata.

Keitokseen lisämausteeksi saatiin pari Lehtolan kolmosta ja Miikka Kilpisen virkeä peliesitys, ja vaikka vielä puoliajalla Räppä johti selvästi (52–45), jo kolmosjakson PuB vei pisteellä (23–24) ja neljännen musertavan ylivoimaisesti 11–26.

Päätösjaksolla tutkapari Nurmio – Utrio ei antanut Räpälle suunvuoroa. Ensin mainittu pommitti kolmosensa verkon perille ja jälkimmäinen masensi vastustajan erehtymättömillä kaksipisteisillään.

Koutsilta:

Nyt me tehtiin joukkueena duunia. Rauhallinen fiilis, vaikka alussa tulikin turpaan. Peli jatkui, ei mitään hätää. Kolmannella jaksolla otettiin puolustuksen kautta peli haltuun. Tuli voiman tuntua. Koko homma on parantunut - kaikilla sektoreilla. Tässä porukassa on pelureita. Jos Arin viime hetken kolmonen olisi uponnut, olisi tullut 12 pisteen voitto. Siihen me tähdättiin, mutta hyvä näinkin. (Harri Tuomi)

PuB:n pistemiehet: Utrio 33, Nurmio 29, Kilpinen 16, Lehtola 12, Ville Reponen 3, Timo Teivaanmäki 2 ja Eetu Koivuniemi 0.