perjantai 31. tammikuuta 2014

PuB:n kakkonen deaktivoitiin Haagan paloaseman matalakattoisessa hikikopissa




Mökin Äijät -

PuB 2

63-50 (29-31)





Punaportin Bluesin kakkosjoukkue matkusti Haagan paloasemalle toteamaan Mökin Äijien olevan kelpo kokoelma parkettien kokeneita korikettuja. Käkättimeen tuli.

Lumen harso vaipallaan / on teiden varret peittänyt
kuin Herra ois suurella voimallaan / buzzer-beaterin heittänyt
teiden varrella hanget makaa / joku on osunut kaaren takaa
valkoisesta maasta voimaa imen / keltaisella kirjoitan hankeen nimen!

(Coach Big Dog moottoritiellä Stadiin perjantai-iltana 31.1.2014)

Ottelutapahtuma

Helsinkiläinen Mökin Äijät taktikoi älykkäästi. Pöytäkirjan pitoon oli valjastettu hyvännäköinen kisumisu, johon hämäläispelaajien katseet tuon tuostakin karkailivat. On silti turhaa väittää, että peli tuohon viehättävään yksityiskohtaan olisi ratkennut, ei, sillä kyllä tässä kävi nyt niin, että Mökin Äijät osui kaukoheittonsa hirvittävän tarkasti. Kuvittele varttunut jengi, jonka jokainen jarmo on heitellyt kolme vuosikymmentä samoihin koreihin. Alta ei nostettu ainuttakaan. Resepti: pallo pelataan nopealla syöttökierrätyksellä heittäjälle, joka ei erehdy - toistetaan 30 kertaa.

Leo Oksanen pelasi ensimmäisen matsinsa PuB 2 -paidassa. Härkäpäisiä ajoja, suunta kohti hyvää, summasi koutsi pelin jälkeen. Nuori Aleksi Tuomi joutui taipumaan flunssalle pelattuaan ensimmäisen kymmenminuuttisen. Joukkueena PuB profiloitui tänään ottamalla puolustuspään levypalloja huonosti ja tekemällä viimeisellä kymmenminuuttisella kuusi pistettä (kahdella viimeisellä jaksolla yhteensä yhdeksäntoista). Puoliaikatauolla PuB sentään oli vielä korin verran (29-31) johdossa, mutta sitten alkoi hyökkääminen tökkiä ja mieliala maseta. Ottelun hämäläiskohokohtana voidaan pitää kolmannen jakson alkua; sitä hetkeä, kun kotijoukkue siirtyi pelaamaan paikkapuolustusta, jossa PuB:n takamiestä pyritään träppäämään jumiin. Tähän taktiseen ratkaisuun Japo Postareff vastasi painamalla kolmipisteisen äijien naamatauluun, mutta tällaisia vastaavanlaisia unelmahetkiä ei sitten muita nähtykään, paitsi yksi anti-, josta vastasi Lasse Vuorinen jo heti pelin ensimmäisessä heittotilanteessaan: kolmosyritys osui Haagan paloaseman kattoon.

Daddy Joutsimo oli Forssan Vesihelmessä Hämäläisen Kalevin kanssa, huhuttiin.

Pöytäkirjanpitäjäkisu teki työtään normaalisti, mutta jokainen PuB:n jamppa luuli, että mimmi flirttaa juurikin hänelle. Tilanne on samankaltainen kuin jos joku on saanut Järvenpään Prisman blondiin kassaan maksutilanteessa katsekontaktin ja alkaa sitten ostosreissun jälkeen himpessä netissä Suomi24:n Etsintäkuulutus-palstan kautta vuotaa kaipaustaan tyyliin "Tunsitko samoin?" sunnuntaiaamuna klo 4.20.

Pelon ilmapiiristä

Lasse Vuorinen puolusti vastustajan numeroa 17, Kaihovaaraa. Kaihovaara ei tästä pitänyt. "Mä vedän sua turpaan", sanoi Kaihovaara Vuoriselle samalla kyynärpäällä töytäisten. Vuorinen mainitsi asiasta tuomarille - ja sai teknisen virheen. Kaihovaara ei vetänyt turpaan, mutta ei miestä myöskään loppukättelyssä näkynyt. Ottelun jälkeen PuB:n pukukoppiin saapui kaksi miestä, Mökin Äijien numerot 18 ja 21, jotka pyysivät joukkuetoverinsa käytöstä anteeksi tähän tapaan: "Pahoittelumme. Miettikää, että me joudutaan treenaamaan tuon Kaihovaaran kanssa jatkuvasti." Tästä herrasmiesmäisestä pahoittelusta PuB 2 myöntää vihreät Fair Play -kortit kaksikolle 18 ja 21.

"Jos pelataan vielä vastakkain ja sä teet samalla lailla, mä käyn sun kimppuun."
(PuB:n Igor Jacovic Mökin Äijien Kaihovaaralle.)

Pistemiehet

Vuorinen 16, Leo Oksanen 12, Kaius Karju (40 v.) 11, Japo Postareff 5, Pena Mattila 4 ja Matti Kaasu Heikka 2.

Lausunto

 






 



 





"Mä olen tämän liigan paras all-round-pelaaja."
(Coach Big Dog Mattila)