maanantai 14. marraskuuta 2011

PuB väsyi espoolaiskyydissä

PuB – EBT 69–95 (33 – 40)

Miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa voittovireen löytänyt PuB koki kotonaan takaiskun Espoo Basket Teamia vastaan. Vierasjoukkue oli kovakuntoisempi; se juoksi nelikymmenminuuttisen jälkipuoliskolla hämäläiset hengettömiksi ja vei sarjapisteet pääkaupunkiseudulle.

Sarjataulukon neljännellä pykälällä majaileva EBT on nälkäinen nousija, jonka vahvuus perustuu vauhtiin: korille ajot ja syötöt lähtevät hämmästyttävällä nopeudella. Rakenteeltaan espoolaisporukka on oiva yhdistelmä pygmiä ja pilvenpiirtäjää. Omassa päädyssä pelaajat asettuvat vastustajan iholle herhiläisparven tavoin. Avausneljänneksellä tämä ahdistava puolustustyyli pakotti PuB:n toistuviin pallonmenetyksiin – syötöt yksinkertaisesti katkaistiin.

Ottelun ykköspuolisko (33–40) oli tasainen. Kotijoukkue onnistui kaukoheittopelissään ja vieras nosteli helppoja läheltä. PuB:n henkinen selkäranka murtui kolmannella jaksolla, joka päättyi lukemiin 48–64. Väliaikatulosta edelsi musta jakso, jonka aikana EBT onnistui kaikessa ja PuB ei missään. Päätösneljännes pelailtiin, kaunisteltiin rumahkoa tulosta. Hämeenlinnalaisittain ilahduttavana seikkana voidaan mainita PuB:n työstäneen liki puolet kokonaispistemäärästään kaaren takaa – säkkiin upposi 11 kolmipisteistä, joista neljä lähti 12 pistettä nakutelleen Ari Lehtolan ranteesta. Lassi Utrio osui 16 pisteen edestä, Timo Turunen 10 ja kaksikko Miikka Kilpinen – Mika Halttunen yhdeksän.