torstai 24. marraskuuta 2011

PuB:lle vierastappio


FC Passe – PuB 88–83 (38–38)

Miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa vaihtelevasti onnistuva Punaportin Bluesin ykkösjoukkue taisteli urheasti loppuvihellykseen saakka, mutta joutui tunnustamaan FC Passen paremmakseen Helsingissä, kauden yhdeksännessä ottelussa. 

Passe piti sarjapisteet kotonaan viiden pisteen eron turvin ja vahvisti asemiaan kahdentoista joukkueen lohkon keskikastissa. Kolmen voiton ja kuuden tappion PuB pysyttelee 10. paikalla.

Loppukauden ajaksi pelaajavalmentajaansa vaihtanut PuB – Timo Turunen luovutti käskyvaltikan takaisin Ari Lehtolalle – pelasi kelpo ottelun, mutta ajoittainen nukahtelu päästi Passen päätösneljänneksellä kymmenen pisteen karkumatkalle, jota hämäläisporukan ei enää ollut kiinni kurominen. Ei, sillä puhti oli jo poissa, koivet hapoilla. Varttuneemmista ja kovin kokeneista pelimiehistä koostuvan helsinkiläisjengin jalat sen sijaan jaksoivat, ja korejakin tehtiin juuri niistä loppuminuuttien tärkeistä paikoista, joista PuB:n ei onnistunut palloa sukkaan saattaa.

Lopussa PuB:n puolustus siis juostiin kumoon, mutta ei ollut hämeenlinnalaismiehistön yhteispeli hyökkäyspäässäkään aivan erinomaisinta laatua. Olisiko kentälle kaivattu Lassi Utriota peliä tekemään ja Timo Teivaanmäkeä korin alta muussaamaan, mene ja tiedä, mutta toki muutama ilahduttava tehomerkintä voidaan PuB:lle kirjata: Timo Turunen osui komeat 27 pistettä, Mika Halttunen 17 ja peli peliltä parantava Tomi Koppo 12.