PuB 2 kiskaisi kotivoiton

PuB 2 - TaiNMKY
66-51
(21-25)

Ykkösjoukkue varmisti sarjapaikkansa alueellisessa 2. divarissa, mutta kakkosjoukkueen kausi viitosessa jatkuu vielä - sarjanousu mielessä.

Kärkipään kamppailussa Punaportin Blues 2 peittosi helsinkiläisen Taivallahden NMKY:n lukemin 66-51. Nuori ja kovaa pelaava vierasjoukkue otti omansa ensimmäisellä puoliajalla, mutta pelaajavalmentaja Petu Mattilan pukukoppipuheen päätteeksi Ojoisten parketille asteli uudelleensyntynyt PuB, jonka voiton ratkaisuhahmoja olivat 19 pistettä upottanut Ville Reponen ja 16 pojoa nakellut Miika Koskinen.

Heikkoja lenkkejä ei kotijoukkueesta löytynyt. Erityisesti toisella ottelupuoliskolla nähtiin sitä koripalloa, joka ansaitsee paikan IV divisioonassa: Jani Postareff (6 pistettä) ja Miika Koskinen dominoivat puolustuspään ilmatilaa ja viimeksi mainittu vieläpä vastustajankin kenttäpäätyä - matsin jälkipuolikkaan kahdeksalla pelitilannekorillaan.

Ottelu ratkesi kolmannella kymmenminuuttisella, joka päättyi PuB:lle 22-11. Mattilan (salaiseksi julistetusta) motivaatiopuheesta innostuivat erityisesti Touko Helanen, Ville Reponen ja Lasse Vuorinen (11 pistettä), jotka säkittivät kolmipisteisen per sierainpari häneen. Puolustuspäässä Vuorinen kunnostautui ansiokkaana pallonriistäjänä. Neljännellä jaksolla helsinkiläisvastustaja tempaisi hihasta prässipuolustuksen, jolla joukkue tuli jo pisteen päähän, mutta tämän rynnistyksen jälkeenkin oli kotijoukkueella lyödä vielä isompaa silmään - jakso PuB:lle 23-15. Tätä päätösjakson voittoa edesauttoivat TaiNMKY:lle kaksi avainpelaajille puhallettua viisivirheistä.

Hese Niemi (9 pistettä) teki komean paluun pelikentille. Touko Helanen ilahdutti viidellä pisteellään. Matti Heikka joutui jäämään ylitöihin, sillä Kouvolassa oli kaasuvuoto.

TaiNMKY on hyvä porukka. Se on hävinnyt vain kolmelle kärkijoukkueelle. Tämä oli siis PuB:lle tärkeä voitto, mutta vielä on kolme aivan yhtä tärkeää saavutettavana: ensi viikon loppupuolen AC Kervo -tuplamatsi ja kauden huipentava Boston Bulls -jännäri kotona. Mikäli PuB voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa peliään, on paikka nousukarsintoihin lunastettu.

PuB 2 on saanut sovituksi kaudenpäättäjäissaunaillan päivämäärän.