torstai 15. maaliskuuta 2012

PuB nappasi Espoossa sipuliin







EBT – PuB
106 – 72 
(48 – 34)



Punaportin Bluesin edustusjoukkue päätti kautensa miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa vierasotteluun Espoo Basket Teamia vastaan. 

Sarjaporrasta ylöspäin tähtäävä lohkonelonen toisti marraskuisen temppunsa – nappasi hämeenlinnalaisjoukkueesta päänahkan tällä kertaa tylyin lukemin 106–72. Tähän otteluun ei saatu aikaiseksi riittävää puristusta, sillä todennäköiseen sarjassa säilymiseen tarvittava voitto (maanantaina kotona Järvenpään Koripalloseurasta) oli jo saavutettu. 

Lisäksi, EBT:n materiaali oli yksinkertaisesti leveämpi; ratkaisijoita löytyi rintaman täydeltä siinä missä PuB:lla vain kaksi, 30 pistettä nakutellut Timo Turunen ja 23 pisteeseen yltänyt Lassi Utrio. Kaksikko antoi kentällä kaikkensa, ja puoliajalla (48–34) olikin vielä kohtuutasaista. Toni Savinoa olisi kaivattu takamiespeliä pyörittämään – nyt EBT oivalsi kehnon syöttöpelin PuB:n heikkoudeksi, riisti pallolliselta kuulan ja nosteli aimo läjän helppoja juoksukoreja.

Runkosarja on nyt PuB:n osalta päättynyt. Seitsemän voiton ja viidentoista tappion porukka sijoittuu 12 joukkueen lohkonsa sarjataulukon 10. pykälälle, saavuttaa virallisen kausitavoitteensa säilyttää sarjapaikkansa ja näin ollen myös välttää putoamiskarsinnat – mikäli PUS-Basket, toinen espoolainen, kärsii tappion jommassakummassa jäljellä olevista otteluistaan. Vielä on siis hämäläisillä hetken verran jännitettävää. Jännittämiseen voi osallistua osoitteessa basket.fi.