maanantai 12. maaliskuuta 2012

PuB hemmotteli kotiyleisöään

PuB–JKS 84–66 (42–31)

Putoamiskarsintoihin joutumisen uhkaa hätisteltiin loitommalle maanantai-iltana Hämeenkaaressa, kun Punaportin Bluesin edustusjoukkue päihitti miesten eteläisen alueen 2. divisioonan ottelussa sarjataulukon jaetulta toiselta pykälältä löytyvän Järvenpään Koripalloseuran.

Vierailijan supertähti Pierre Jallow puolustettiin aseettomaksi, ja PuB piti tärkeät sarjapisteet kotonaan lukemin 84–66.

Parin päivän takaisesta neljänkymmenen pisteen murskatappiosta sisuuntunut PuB esitteli kauden ennätysyleisölle parastaan jo heti alkuvihellyksestä: seitsemän minuutin pelin jäljiltä valotaululla seisoivat – pitkälti Tomi Kopon kasaamat – lukemat 15–2 ja JKS oli yhä ilman ainuttakaan pelitilannekoria. PuB piti johtonsa puoliajalle (42–31), eikä tahti siitä kolmannellakaan jaksolla hidastunut. Päinvastoin, hurjaan heittovireeseen itsensä ohjelmoinut, ottelussa komeat 30 pistettä upottanut Lassi Utrio pommitti kaikilta etäisyyksiltä vastaiskut aina, kun JKS oli saada kiinni takaa-ajon juonesta.

Päätöskympillä, Jallow’n virhetilin täytyttyä, JKS:n juniorikaarti koetti prässipuolustusta, joka hämmensi PuB:n hetkeksi. Todellista vaaraa ei ollut, sillä Miikka Kilpinen (9) ja Timo Turunen (20) panivat kuutosvaihteen silmään ja johdattivat jenginsä kauden tärkeimpään voittoon. Ottelun hahmo oli Turunen, jonka fyysinen peliote toi PuB:lle paitsi aimo satsin hyökkäyslevypalloja, myös mainion läjän vapaaheittoja.