torstai 29. maaliskuuta 2012

Kakkospubi paukutti Kervoa pataan, osa 1/2




PuB 2 - AC Kervo

90-71 
(49-26)






Miesten eteläisen alueen 5. divisioonan koripallokauttaan viimeistelevä Punaportin Bluesin kakkosjoukkue kohtasi Ojoisten kokkelipölyluolassa keravalaisen AC Kervon, nuoren porukan sarjataulukon häntäpäästä.

Tämän maaliskuun päätöspelin panokset olivat kovat: jos sarjanousemaan mielii, on kotivoitto otettava. Nousuhalukas PuB olikin heti alusta alkaen sähäkkänä - karkumatkalle 20-5 temmellettiin helpon näköisesti. Vaan ei Irc-Gallerian sponsoroima, valmentajallakin varustettu Kori-80:n alusjoukkue helpolla taipunut. Jännittäviä hetkiä olisi vielä tuleva.

Puoliajalle saakka peli oli täysin PuB:n. Lukemat 49-26 syntyivät onnistumisista laajalla rintamalla. Kultaranne Touko Helanen käynnisti koritalkoot kahdella kolmosellaan ja muut miekkoset - ilahduttavimpina esimerkkeinä Aapo Nuutinen ja Matti Heikka - säestivät kauniissa duurissa kuin Linda Brava nitisevissä nahkahousuissaan. Lasse Vuorinenkin ampui kolme kolmipisteistään tärkeisiin paikkoihin - Kervo ei missään vaiheessa päässyt vaarallisen liki nelosdivisioonaan tähtäävää hämeenlinnalaisjoukkiota.

AC Kervo oli parempi kuin sarjataulukko antoi ymmärtää. Kolmannen jakson puolivälissä joukkue pakotti PuB:n pelaajavalmentajan Petu Mattilan ottamaan aikalisän ja pitämään porukalleen jämptin puhuttelun. Aikalisää edelsivät keravalaisten vapautuneet korikinkerit - kuppeja syntyi kaikilta etäisyyksiltä ja kaikista asennoista. Vierasjoukkue vei kolmosneljänneksen lukemin 28-18.

"Sininen 34. Nyt rupeet pysyy pystyssä", ohjeisti päätuomari Pekka Saros keravalaispeluria tämän kompasteltua holtittomasti läpi ottelun. Kokkelipölyluolan jauholattia on aina kotijoukkueen kuudes kenttäpelaaja, se yllättävä faktori, kapula moottoritietä saapuneen pahaa-aavistamattoman vierasjoukkueen rattaissa.

Nilkkansa loukannut Jani Postareff kuvasi ottelun dvd:lle ja SP Hakamäellä oli uudet Jordanit, jotka kannattelivat miehen komeaan (tosin vaparin osalta epäonnistuneeseen) and-one-suoritukseen ajassa 7:21. Pakasta vedetyt kengät antavat uudenlaista itseluottamusta kenelle tahansa pelaajalle, ja on sanottava, että kyllä SP oli tänään tikissä kuin Hämäläisen Kalevin ykköshevonen Saku Vermossa. Heikkouksia ei kotijoukkueen kymmenpäisestä rivistöstä tänään löytynyt, eikä pidäkään, sillä kautta on jäljellä kahden matsin verran, ja etenkin jälkimmäisessä (5.4. klo 18.15 Ojoisilla) on porukan ylitettävä itsensä.

Jaksotulokset: 30-15, 19-11, 18-28 ja 23-17.

PuB:n pistejarmot: Matti Heikka 17, Touko Helanen 16, Lasse Vuorinen 15, Miika Koskinen 14, Ville Reponen 9, Aapo Nuutinen 9, Petu Mattila 4, SP Hakamäki 4, Hese Niemi 2 ja Sami Savolainen 2.

"PuB on kahden tuoreen sarjapisteen onnellinen isä."
- kapteeni Lasse Vuorinen