maanantai 5. maaliskuuta 2012

PuB taipui taistellen

PuB - FC Passe
77 - 90 (35-54)

Putoamiskarsintauhkaa vastaan taisteleva Punaportin Blues kohtasi miesten alueellisen 2. divisioonan ottelussa helsinkiläisen FC Passen. Sarjataulukon keskikastia edustava vierailija kuritti hämeenlinnalaisia jännittävien vaiheiden jälkeen selkein lukemin.

Passe on jo sarjapaikkansa varmistanut, mutta ei joukkue Hämeenkaaressa jäähdyttelemään ryhtynyt: suurikokoinen 12-päinen porukka työsti kuulaa kippoon rautaisella rutiinilla – ja tahdolla. Se poimi hyökkäyspään levypallot, upotti sekä vapaa- että kaukoheittonsa hurjin prosentein ja kuittasi helpot, PuB:n puolustuspään nukahtelun aiheuttamat korinaluspisteet.

Omassa päässä punapaidat pakottivat PuB:n harhasyöttöihin ja sumputtivat kotijoukkueen syöttöpelin tukkoon. Puoliaikaan mennessä Passe oli kiskaissut itsensä jo parinkymmenen pisteen karkumatkalle, mutta jälkimmäisellä puoliskolla PuB kiri eron kiinni. Kolmea pistettä lähemmäs (73–76) kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, sillä viimeisillä minuuteilla helsinkiläisten leveämpi vaihtopenkkimateriaali osoitti tuhovoimansa ja viimeisteli vierasvoiton reippaalla 13 pisteen erolla.

Kotijoukkueen tehomies oli 25 pistettä säkittänyt Lassi Utrio. Timo Turunen kirjautti pistetililleen 14 ja Eetu Koivuniemi neljällä kolmosellaan 12 pojoa. Pirteästi liikkunut takamies Toni Savino tehtaili täyden kympin ja pelin loppupuolella positiivisen röyhkeästi korille ajellut laituri Teemu Viertola yhdeksän pinnaa.

PuB:n muut pistemiehet: Tomi Koppo 4, Miikka Kilpinen 3 ja Matias Suonpää 0.

Kakkosjoukkueen Aapo Nuutisella oli koko hallin siisteimmät pelkät.

Ottelun ratkaisu: Passen #23 muussasi korin alta neljä ratkaisukuppia.