perjantai 9. maaliskuuta 2012

Pubiruusut - hämeenlinnalaista naiskoripalloa
















Hämeenlinnaan on perustettu naiskoripallojoukkue Pubiruusut. Meininki on virkeätä: keskiviikkoiltana Hämeenkaaressa palloili kymmenkunta innokasta, mutta lisääkin joukkoon mahtuisi!

Kiinnostaisiko koettaa koripallopeliä? Nyt siihen on mahdollisuus. Idea lähti Punaportin Bluesin edustusjoukkueen tyttöystävien ja vaimojen katsomotuumailusta. Mimmit kyllästyivät ”vain katselemaan” miestensä otteluita, panivat sanan kiertämään ja kasasivat porukan.

- Kaksi meistä on joskus pelannut koripalloa joukkueessa ja lopuilla on koululiikuntatausta, valottaa Ida Sainio, Pubiruusujen yhteyshenkilö ja puuhanainen.

Kyse on siis varsin rennosta pompottelutoiminnasta, johon on helppo ujoimmankin osallistua. Koripalloilukokemus ja lähtötaitotaso ovat näet vallan toisarvoisia juttuja, kun Pubiruusujen treeneissä läppä lentää ja koutsit (hyvin lempeästi) käskyttävät.

Koutsit ovatkin tuttuja miesten puolelta, alueellisessa 2. divisioonassa pelaavan PuB:n edustusjoukkueesta. Hyväntuulinen valmentajaparivaljakko Eetu Koivuniemi – Ari Lehtola huolehtii Pubiruusujen harjoitusten organisoinnista.

- Toivomme lisää uusia kasvoja treenirinkiin. Tällä höntsäilyporukallamme ei ole kilpailullisia tavoitteita, joten kuka tahansa täysi-ikäinen tai liki täysi-ikäinen on tervetullut urheilulliseen hauskanpitoon, vinkkaa Sainio, jonka tavoittaa sähköpostiosoitteesta ida.sainio(at)uta.fi.

Pubiruusut harjoittelee keskiviikkoisin klo 20.30 – 21.30 Hämeenkaaressa ja perjantaisin klo 20 – 21 Lyseon alasalissa (yo-kirjoitusten ajan Lyseon vuoro on peruttu).