torstai 25. lokakuuta 2012

Jorma pehmitti PuB:n kakkosen




Jorma
vs.
PuB 2

68-49




Punaportin Bluesin kakkosjoukkue teki torstai-illan hämärässä retken Järvenpään maaseutuopistolle paikallisen Jorman vieraaksi.
Retkeltään kaksitoistamiehinen PuB 2 toi kotiin...

Jorma oli ottelussa selkeä ennakkosuosikki. C-lohkon sarjataulukon kolmannen pykälän joukkue oli ottanut kahdesta ottelustaan voitot (BTT:stä "jotain 40") siinä missä PuB oli kahdella tappiollaan ja yhdellä voitollaan asemoinut itsensä sarjataulukon kuudenteen positioon.

Kun PuB saapui maaseutuopiston hallitiloihin, paikalliset katsoivat joukkueen valmentajaa Petu Big Dog Mattilaa kuin tämä olisi jonkin karismaattisen lahkon johtaja. Mattilaa ympäröi jonkinlainen kulttijohtajan hypnoottinen aura.

Korinteko on ollut PuB:n alkukauden kompastuskivi. Joukkue on tehnyt viitisenkymmentä pistettä per peli, ja tuohon satsiin toivoisi vielä pariakymmentä paunaa painoa päälle, sillä harvoin puolella sataa pisteellä matseja voitetaan. 

Kysymys kuuluukin, kenestä on täyttämään Ville Reposen, Miika Koskisen, Hese Niemen ja Touko Helasen suuret skorausbuutsit? 

SP Hakamäki, Daddy Joutsimo - vai ken onkaan nyt se, kun astuu keskiympyrään ja vallan tuomaristonkin kuullen täynnä itsevarmuutta lausuu koko joukkuettaan elävöittävät ja voitontahtoon virkistävät sanat: "Passaa mulle se fakin' nahkakuula. Mä hoidan." Sillä tällaista johtajuutta tarvitaan nyt, kun illat käyvät pimeiksi ja ajat ovat armottomat - johtajuutta, jonka edessä mimmit äännähtelevät: "Wau, miauuu!" ja äijätkin hyväksyen murahtavat: "Wou".

Ottelu ei ollut tasainen. Kokeneiden kehäkettujen Jorma oli vastustajaansa edellä rutiinissa, heittotarkkuudessa, juoksemisessa ja parketille sijoittumisessa - kaikessa. Kelpasi kristillisen opiston kyljessä sijaitsevan maaseutuopiston liukkaalla lattialla kotijoukkueen temmeltää...

Yhdessä asiassa Jorma suorastaan loisti. Se käynnisti nopeat ja puolinopeat salamana - heti ensimmäisestä pallokosketuksesta. Kentällä oli useita sniper-tyylisiä hiipijöitä, jotka etenivät kuin varkain boottaamaan pallon häneen.

PuB:n korisaldo jäi alle 50 pisteeseen.

Ne jakautuivat näin (huom! reissussa mukana 12 miestä):

Japo Postman Postareff 20, Lasse Vuorinen 16, Igor Jacovic 6, Daddy Joutsimo 5 ja Big Aapo Nuutinen 2. Edukseen erottui Jacovic, jonka tekeminen oli pirteän aggressiivista.

"Kun teillä on treenit, onks teillä jaloissa koriskengät vai luistimet?"

- Petu Mattila puoliajalla jormalaisille, moppaamattomaan lattiaan viitaten

"Ite pelasin niin pienet minuutit, että normipäivänä olisin tuupannut 30."

- Lasse Vuorinen pelin jälkeen, flunssaisena, pimeällä moottoritiellä Hämeenlinnaan


PuB-kapteeni Vuorinen salilla.