tiistai 30. lokakuuta 2012

PuB rökitti PUS-Basketin



PuB - PUS-Basket

99-79 (42-38)






Koripallon miesten eteläisen alueen 2. divisioona jatkui Hämeenkaaressa kamppailulla espoolaista, sarjataulukon keskimaisemissa operoivaa PUS-Basketia vastaan.

Ensimmäiset kaksi jaksoa temmellettiin tasaisissa merkeissä, mutta kolmannella kymmenminuuttisella – laituri Lassi Utrion johdolla – PuB teki vieraaseensa parinkymmenen pisteen pesäeron, joka säilyi Pekka Saroksen ja Petri-Matti Peitsoman toimittamaan päätösvihellykseen saakka.
 
Avausjakson kotijoukkue kulutti parkettia varsin epävarmasti: harhasyötöt vaivasivat 12-miehistä hämäläisjengiä. Nuori ja tasamittainen espoolaisporukka pelasi varmempaa, mutta kotijoukkueen onnistui kääntää jakso 22–21-voitoksi ensin sentteri Eetu Koivuniemen kolmosella ja sitten Utrion viime hetken kaksipisteisellä.

Toisella jaksolla PuB joutui pikaisiin virhevaikeuksiin, mutta Miikka Kilpisen vahvalla puolustuspelillä ja Janne Hamarin täsmäkoreilla pelitapahtuma pidettiin hallussa. PUS-Basketin hyökkäysvoima tyrehtyi tällä kymmenminuuttisella miltei hengettömäksi.

Kolmannen jakson PuB vei hurjin 32–17-lukemin. Espoolaisten prässipuolustus purettiin tehokkaasti, ja Utrion ja Hamarin koreilla koriero kasvoi kasvamistaan. Päätösjakso oli päästä päähän surffailua. Kotijoukkueen pistekuningas oli 28 pojoa upottanut Utrio. Kaksikko Ari Lehtola – Miikka Kilpinen pommitti 15 pistettä per sierainpari ja parhaan pelinsä miesmuistiin tahkonnut Janne Hamari nakutteli pöytäkirjaan 14 pisteen suorituksen. Koko joukkue ylitti itsensä, mutta kyllä Hamari oli tämän ottelun selkeä tähtihahmo. Pisteiden valossa toki Utrio, mutta Utriolle onkin jo varattu se haluttu M2D MVP:n viitta...

PuB:n muut pistemiehet: Joe Nurmio 8, Koivuniemi 7, Joni Laitinen 4, Ville Reponen 4, Miika Koskinen 2 ja Hese Niemi 2. Mukana pelissä olivat myös Touko Helanen ja Matias Suonpää - rosteri oli niin täysi kuin olla ja saattaa. Espoolaisporukka oli retkellä kymmenmiehisenä, ja näiden miesten tekemät pisteet löytyvät helposti koripallo.comista.

Pelin kohokohta oli Miikka Kilpisen himoblokki, joka sai katsomossa pelitapahtumasta nautiskelleen PuB:n ex-valmentaja Pasi Aallon toteamaan katsomosta: "Ei tuu toista kertaa toi nuori sälli tonne korin alle." Eikä tullut.

"Miika Koskinen pelaa miellyttävästi. 
On täyttämässä Teemu Viertolan saappaat."

-Pasi Aalto