MaSu painoi Malmilla PuB:ia isosti käkättimeen

PuB:n avausviisikko Malmilla. Kuva: Juha Haukka.

MaSu-PuB

109-65
(48-37)

Punaportin Bluesin edustusjoukkue kohtasi kauden neljännessä ottelussaan Malmin palloiluhallilla kolmosdivisioonasta ylösnousemuksen tehneen MaSu-basketin eli Malmin Super-koriksen.

Alkuasetelma

Helsinkiläisjoukkueella oli alla yksi tappio sekä mukavat voitot Wartti-Basketista (76-65) ja sarjanousija KY-Korista (47-72!), joten yhden voiton PuB oli tämän kolean sunnuntaipäivän ottelussa selkeä haastaja etenkin, kun...

Tynkämiehistöllä reissun päälle

... hämeenlinnalaismiehistö oli kovin vajaaväkinen. Reissun päälle saatiin tällä kertaa kuusi veljestä: Matias Suonpää, Miikka Kilpinen,  Miika Koskinen, Touko Helanen, Ville Reponen ja Hese Niemi, joista neljä viimeksi mainittua ovat kakkosjoukkueesta ykköseen nostettuja pelimiehiä. Runsaita peliminuutteja oli siis luvassa jokaiselle tähän astetta kovempaan pelikerhoon päässeelle jarnolle.

Avausviisikossa neljä M5D-nousijajarmoa

Avausviisikko Reponen (kuvassa vas.) - Koskinen - Niemi - Suonpää - Helanen (oik.) lähti Malmin parketille mielessään kotijoukkueen yllättäminen ja sarjapisteiden roudaaminen moottoritietä Hämppään.

Ykköspuolisko oli tasainen

Nuori ja nopealiikkeinen, sarjan kovimmaksi nousijaksikin arveltu MaSu voitti kaikki jaksot, mutta ensimmäinen puoliaika sujui vielä kohtuullisen tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen kymmenminuuttinen päättyi lukemiin 25-18 ja toinen 23-19. Puoliaikatulokseksi kirjattiin 48-37, ja jälkimmäisellä kymmenminuuttisella eivät hämeenlinnalaisten jalat enää pysyneet mukana kotijoukkueen puolinopeiden hyökkäysten tauottomassa vipellyksessä.

Kakkospuolisko ei ollut tasainen

Jälkimmäisen puoliajan jaksolukemat olivat lohduttomat: 32-16 ja 29-12. Vaan oli ottelussa hämäläisittäin hyvääkin: kakkosjoukkueesta ykköseen nostetut äijät Helanen, Koskinen, Reponen ja Niemi ovat hiljalleen lunastaneet paikkansa M2D-joukkueessa, ja tätä faktaa tukee pistesarakekin. Ville Reponen heitti PuB:n kovimmat pistelukemat (17 p.), Hese Niemi nakutteli 14 pojoa,Touko Helanen yhdeksän ja Miika Koskinen seitsemän. Muista pistemiehistä Kilpinen kirjautti 16 pojoa ja Matias Suonpää kaksi.

PuB osui kolmosensa

Toinen ilahduttava seikka oli kolmipisteisten osumatarkkuus. PuB vallan intoutui kaukoheittokarkeloimaan. Helanen teki kaikki pisteensä kaaren takaa, Reponenkin osui kolmasti, Niemi kahdesti ja Kilpinen kertaalleen. Yhteensä yhdeksän kolmipisteistä siis löysi tiensä häneen eikä mihinkään Hämäläisen Kalevin entiseen asuntoon.

Seuraava kotiottelu

Ensimmäinen voitto on edelleen hakusessa. Kenties se tulee PUS-Basketista, seuraavasta Hämeenkaaren-kotiottelusta 30.10. klo 20.30.