PuB 2 otti Mukilta mukiin

PuB 2 - MuKi 2

52 - 72
(21 - 40)

Punaportin Blues sai Seminaarin sieniluolassa vastaansa erinomaisen yhdistelmän kokenutta pituutta ja nuorta nopeutta. Sarjapisteet matkasivat Stadiin reippain lukemin.

Avauskympille koutsi Petu Mattila komensi ensin viisikon SP Hakamäki - Jukka Hillo - Lasse Vuorinen - Jani Postareff - Reima Salomaa. Alku oli nuhainen: vierailija paineli jo 7-2-johtoon, mutta tuon johdon kiri tasoihin parivaljakko Vuorinen - Hakamäki muutamalla määrämittaisella täsmäkorillaan aivan kuten Markku Uusipaavalniemi eli M15 aikoinaan. Kotijoukkueen ensimmäinen aikalisä puhalletiin sen tilanteen jälkimainingissa, jossa SP Hakamäki sai syöttöpallosta sipuliin ja kuula kimpoili siitä sieniluolan seinille. Vastustajan #23 teki paljon hyvää. Jakso päättyi lukemiin 11-17.

Kakkosneljänneksen alussa PuB:lla oli pitkä kuiva kausi, jonka Postman Postareff päätti kolmosellaan. Vastustajan pikkujäbä, vuonna 1999 (!) syntynyt #20, tehtaili aimo läjän tyylikkäitä kaksipisteisiä ja oli toisen nuorison (#23) ohella ottelun kiistaton tähti. Coach Mattilan toinen aikalisä käynnistyi tilanteessa 16-31, ja Lasse Vuorisen kolmipisteinen soitti puoliaikafanfaarin tilanteessa 21-40. Toiselle puoliajalle lähdettiin siis "jotain 20" -takaa-ajoasemasta.

Kolmannella kymmenminuuttisella Vuorinen kirjautti sarakkeeseensa epäurheilijamaisen virheen "rikollisesta estämisestä". Valmentaja Petu Mattilan kolmas aikalisä ajoittui tilanteeseen, jossa kannettava miniatyyrivalotaulu näytti lukemia 28-49. Joskus aikalisän jälkeen SP Hakamäki sai viidennen henkilökohtaisen virheensä ja poistui Seminaarilta. Jakso päätettiin "jotain 20" -tilanteessa 35-55.

Päätösjaksolla sai viisipäinen kotiyleisö todistaakseen kotijoukkueen neljättä aikalisää, minuuttia, joka puhallettiin alkaneeksi tilanteessa 45-62. "Pojat ei nää vapaita", sanoi joku katsomosta, ja niinhän se taisi olla - siinä missä taitava munkkiniemeläisporukka sai korinteon näyttämään helpolta kuin ABC, jäi hämäläisten kohtaloksi tuskailla läpi nelikymmenminuuttisen kamppailun. Toki on sanottava, että valonpilkahduksiakin oli: muiden muassa Lasse Vuorisen neljä kolmipisteistä ja Antti "Daddy" Joutsimon tarkka puolietäisyyksiltä suoritettu heittonakkelus.

Kotijoukkueen pistemiehet: Vuorinen 19, Postareff 13, Joutsimo 11, Jukka Hillo 5 ja Hakamäki 4. Mukana menossa olivat myös Reima Salomaa, Juha Haukka ja Sami Savolainen.