sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Wartti pumppasi PuB:ia suuresti sipuliin

Wartti-Basket – PuB

109–62 (63–30)

Punaportin Bluesin edustusjoukkue kohtasi kauden viidennessä ottelussaan helsinkiläisen Wartti-Basketin. Vahvarakenteinen WB toteutti parketilla takuuvarmaa kaavaa: se pelasi kuulan kahteen metriin, pussitti häneen ja lunasti sarjan kärkipaikan tuloksella 109–62.

PuB reissasi vajaalla miehistöllä, mikä näkyi erityisesti puutteina puolustuspäässä. Hämäläisten nopeus, taito ja fysiikka eivät yksinkertaisesti riittäneet, kun raamikas WB jyräsi vieraspäätyyn ja takoi jo avausneljänneksellä Vuosaaren urheilutalon valotaululle lukemat 36–13. Tämä salama-alku mursi vierasjoukkion henkisen selkärangan, jonka palasia keräiltiin kasaan lukemiin 63–30 päättyneen ensimmäisen ottelupuoliskon tauolla.

Toisella puoliskolla pesäeron tekemistä jatkettiin. Yhteensä 58 pistettä pommittaneen tehokaksikon Timo Hassinen (28) – Justice Graham (30) johdolla WB piti huolen, että pelin kaikki jaksot kirjattiin kotijoukkueen nimiin.

Hämeenlinnalaisista ilahduttivat neljä kolmosta upottanut ja koko ottelussa 22 pistettä heittänyt pelaajavalmentaja Ari Lehtola sekä 26 pinnan iltapäiväpuhteen ahkeroinut Lassi Utrio. Miikka Kilpinen nakkeli kymmenen pojoa ja Miika Koskinen neljä. Vahvuudessa mukana olivat myös Ville Reponen, Touko Helanen, Heikki Niemi ja Matias Suonpää. Poissaolomerkinnät kirjattiin Eetu Koivuniemelle, Janne Hamarille, Joe Nurmiolle ja Joni Laitiselle.

Kotijoukkueen pisteet jakautuivat seuraavasti: Graham 30, Hassinen 28 (joukkueensa 10 ensimmäistä pistettä), Salenius 18, Gustavson 18, Kaartinen 7, Rankinen 3, Suovuo 3 ja Karppinen 2.

Jaksotulokset: 36-13, 27-17, 24-12 ja 22-20.

Sarjataulukon häntäpäässä kahinoiva Punaportin Blues jahtaa kauden toista voittoaan 30.10. klo 20.30 Hämeenkaaressa, jonne vastustajaksi saapuu espoolainen PUS-Basket kakkosdivarin keskikastista.