maanantai 28. lokakuuta 2013

PuB:n kakkonen möyhensi Klaukkalan porukan muussiksi


Punaportin Blues 2

vieraanaan

Klaukkalan NMKY

87-54

(40-28)



Punaportin Bluesin kakkosjoukkue sai Lakers-tyylisissä peliasuissa operoivaa lohkokakkosta vastaan apuja pitkää pelitaukoa viettävältä edustusjoukkueelta.

Pam pam. Avausviisikko: Jani Postareff - Lassi Utrio - Touko Helanen - Pena Mattila - Eetu Koivuniemi. Arvaa, kuka painoi ensimmäisen kolmipisteisen häneen? Väärin. Se oli Utrio. Toisen pani Pena. Kolmannen Touko. Tästä oli tuleva aivan himmeä kolmosshow!

         
We got this. Allekirjottanu heitti kerran kolme kolkkia.

 


 











Mä tein kerran junnuna 44 p.



















Mää en muista gyl yhtä paljo mää tein!















Avausjaksolla kentällä nähtiin myös PuB:n tuorein tulokas, numero 30, nuori Aleksi Tuomi. Viisitoistavuotias juniori pelasi perusvarmoin ottein, joissa näkyi Hyvinkään laadukkaan juniorimyllyn vaikutus. Erityisesti puolustuspäässä nuori Aleksi taisteli kuin aikamies. Matti Heikkaa ja Reima Salomaata puolestaan vaihdettiin kentälle siinä vaiheessa, kun aloitusviisikon kolmoskädet alkoivat käydä jopa vaarallisen kuumina: heti ottelun alussa nähtiin kolkit edellämainittujen lisäksi Pena Mattilalta, Touko Helaselta ja Hirmumyrsky Hillolta, ja äijät oli otettava hieman jäähdyttelemään... Tämä ensimmäinen neljännes päättyi musertavasti 28-7, ja pistepäällikkönä hääräili nimenomaan Hillo, joka teki yhdeksän pistettä ennen kuin kolmipäinen (toimittaja mukaan lukien) hämeenlinnalaisyleisö ehti tavata KIS-SA.

Ensimmäinen aikalisä otettiin tilanteessa 32-14. Sen otti Klaukkala. Keltapaitaiset olivat hyvin väsyneitä. Aikalisä auttoi, sillä sen jälkeen kentällä nähtiin kovaa kirivä vierasjoukkue. Kolmonen toisensa perään upposi sukan sisuksiin, ja yhtäkkiä tilanne olikin 34-28. Touko Helasen kahdella perättäisellä kolkilla kotijoukkue kuitenkin karkasti taas melkoisen turvalliseen johtoasemaan 40-28, josta tuli samalla puoliaikatulos. On sanottava, että tämä toinen neljännes oli kotijoukkueelle hirmuisen musta. Taisi tulla jokin mukavuuden tunne...





Kolmas kymmenminuuttinen aloitettiin, kun kolmiminuuttinen puoliaikatauko oli lusittu. Alkoi vuorotahtinen korinteko. Pena Mattilalla oli paljon paikkoja, mutta osumaprosentti entisiä frendejä vastaan jäi vaisuhkoksi. Siinä oli varmaankin sitä tuttavuuden painetta ilmoilla. Klaukkalalaisten heittokädet alkoivat nyt lämmetä: 5. divisioonan C-lohkon kärkipään porukka tuli ihan kantaan kiinni (45-34) selkeänä pyrkimyksenään kirmata ohi... Nyt tulee kuriositeetti eli uteliaisuuttasi kiihottava seikka. Japo Postareff teki ensimmäisen korinsa vasta tämän kolmannen kymmenminuuttisen loppuvaiheilla. Samoihin aikoihin yleisömäärä paisui jo viiden kokoiseksi, kun meitsin, Lassen faijan ja PuB-koutsi Harri Tuomen lisäksi Lastentalon penkeille istahtivat edustusjoukkueen himosentteri Miikka "Mi$u" Kilpinen ja kakkosjoukkueen toipilas Sami Savolainen. Siinä alkoi olla jo tunnelmaa siinä niin. Ei mitään mellastamista, vaan enemmänkin sellaista sunnuntaioleilua maanantaina. Utrio heitteli koreja ja Klaken pojat koreja kaaren takaa. Sitten tuli tosi tosi hiljaista, kun keltapaidat ottivat aikalisän tilanteessa 54-45. Aikaa oli tuolloin jäljellä 1.37 eli parin kunnon himosikamuussaushyökkäyksen verran - tai sitten kuuden kolmosyrityksen. Tilastollisena faktana tähän väliin, että ykkösjoukkueesta lainatulla Utriolla oli tässä vaiheessa pojoja kasassa miehekkäät 20... anteeksi, 23 (!), ja Toukolla ja Hillolla yhdeksän mieheen. Tilanteessa 59-45 lähdettiin tahkoamaan viimeistä kymmenminuuttista.

Päätöskymppi pelailtiin ystävyysotteluhengessä. Siistin ja herrasmiesmäisen pelin sankariksi nousi laituri Utrio, jonka räpylä oli kauheassa tikissä. M2D-MVP nappasi tästä ottelusta toiseksi tittelikseen kirjainyhdistelmän M5D-MVP - no question about it. Päätösjaksolla Koivuniemen Eetu innostui vääntämään pari koria ja Kaius Karju samoin. Puolustuspään levypallot, ne kahmi suuriin kouriinsa Reima "El Reino" Salomaa. "Miks mä syötän?" kysyi lopussa Hirmumyrsky Hillo (pelin ensimmäisen syöttönsä annettuaan) aivan aiheellisesti osin itseltään, osin joukkueeltaan, kun Pena Mattila pisti vapaan läpiajon vasurilla rautaan klonks."Oli ruma loppu", sanoi Mattila, mutta voitto, se sieltä tuli silti.

Pistejarnot: Utrio 38, Koivuniemi 12, Helanen 9, Hillo 9, Mattila 7, Postareff 4, Heikka 2, Karju 4, Salomaa 2 ja Tuomi 0.

Lainaukset: 

"Ostin ekan korispalloni 14-vuotiaana, ja nyt ostin tokan." -Lasse Vuorinen

"Lassi Utrio teki tänään lähes sen, mitä mä olisin tänään tehnyt." -Lasse Vuorinen (toipumassa viisaudenhammasleikkauksesta)

"Oli kiva pelata vanhoja kavereita vastaan. Big Dog heitteli tänään vapautuneesti." -Big Dog