torstai 24. lokakuuta 2013

Tapahtui maaseutuopistolla: Järvenpään Nouseva Jorma kesytti PuB:n kakkosen




Järvenpään Nouseva Jorma

vieraanaan

Punaportin Blues 2

70-51 (38-27)





"Tästä tuli odotetun kaltainen ottelu."

Nämä kuolemattomat sanat lausui valmentaja Pena Mattila Järvenpään maaseutuopistolla pelatun matsin jälkeen. PuB:n odotukset olivat siis olleet varsin matalat. Pientä kenttää dominoinut Järvenpään Nouseva Jorma ei jättänyt hämeenlinnalaisjoukkiolle mahdollisuuksia, vaan sikamuussasi reiluun 70-51-voittoon.

Ilman tähtipommittajaansa Lasse Vuorista pelannut PuB sai sentään edustusjoukkueesta pari pitkän pelitauon ukkoa lainaksi. Miikka Kilpinen ahkeroi 18 pinnaa ja Ville Reponen 13. Kolmas mainittava pistemies oli Jani Postareff, jonka onnistui singota yhdeksän pojoa. Puolustuspäässä Repo-Ville piteli ihan möygevästi Jorman numeroa 45, Uotisen Lassia, mutta muita puolustuspään urotekoja ei ole syytä tässä nostaa esille, ellei nyt tahdota hehkuttaa sitä yhtä yksittäistä puolustuspään jumalhetkeä, kun Pena Mattilan onnistui sulkea Eetu Koivuniemen kokoinen himotorni selkänsä taakse ja varastaa tältä levypallo kuten Hämäläisen Kalevin luumupuusta herkkuhedelmä. Tänään PuB 2:n menestys jäi juurikin yksittäisiksi hekumahetkiksi.

Kaukoheittoja olisi kaivattu, sillä Jorman isojen karjujen makaava 2-3-paikkapuolustus tiedettiin tukehduttavan tehokkaaksi jo ennalta. Huhun mukaan PuB:n WhatsApp-ryhmässä kierrätettiin Hämpton City Basketballin vanhoja Jorma-raportteja pelaajalta, jotta kotijoukkueen terää saataisiin edes hieman tylsytetyksi. Tässä ottelussa ei esivalmistautumisesta(kaan) ollut apua. Mikäli Touko Helasen (2 p.) kolmoset olisivat osuneet, olisi tämä ottelu ollut tiukempi, mutta tänään eivät Järvenpään maaseutuopiston koriraudat olleet suosiolliset...

Oliko peli Järvenpäässä poikkeuksellisen kovaa ja fyysistä vai oliko se laittoman kovaa ja fyysistä, mene ja tiedä, mutta tuomarikaksikon mielestä se ei ollut. Hävinneen joukkueen mielestä saattoi olla, voittaneen joukkueen mielestä todennäköisesti ei. Nämä ovat hyödyttömiä spekulaatioita, sillä totuus tästä ottelusta on se, että vierasjoukkueen heitto ei pudonnut ja että Järvenpään Nouseva Jorma kesytti PuB:n kakkosen.

Pisteitä: Kilpinen 18, Reponen 13, Postareff 9, Kaius Karju 4, Reima "Helismaa" Salomaa 2, Helanen 2, Matti "Kaasu" Heikka 2 ja joku satunnainen mysteerimies, randomi 1.

Ei ollut tänään kivaa näissä kengissä.