sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Punaportin Bluesin kakkonen rummutti Nokalla Kisistä suurella hansikkaalla suoraan nokkakoteloon




HKT Kisis 90

Punaportin Blues 2

45-73
(20-32)


 
Punaportin Bluesin kakkosjoukkue lähti metsästämään syyslomapisteitä Katajanokalta. Seitsemällä miehellä, trauma-apina olkapäällä.

Kaasun karjavaunuksi ristityn ajopelin takapenkillä istui iloinen kolmikko: valmentaja Pena Mattila, Kaius Karju ja Touko Helanen. Nyt oli aika antaa avauskotiottelussa kelkkaan hypänneelle trauma-apinalle kyytiä! Ja mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin ajella sunnuntai-illan ihanuudessa Nokalle painamaan Kisistä kunnolla keskusyksikköön. Porukka oli latautunut tekemään selvää jälkeä - eikä vähiten tämän miehen treenioppien ansiosta:

Daddy Joutsimo, syksyn vetovastuullinen raineri.


















Valmentaja Pena Mattila on antanut tässä syksyn mittaan vastuuta Daddy Joutsimolle, jonka vetämät treenit ovat olleet joukkueelle mieluisia. Eritoten Kapteeni Vuorinen on puhkunut atmosfääriin valtavaa energialatausta. Ylistrategi Mattilalla on, luulisin, mielessään vain yksi asia - kauden päätteeksi suoritettava korisukan leikkaaminen ja sitä edeltävä tieto noususta sarjaporrasta ylemmäs. Saatan olla ylioptimistinen, mutta niin oli Hämäläisen Kalevikin kun tiistai-iltana Nightlifeen lähti.

Valkku Mattila mielipuuhassaan.
















Ottelutapahtumasta muodostui musertavan ylivoimainen. Sikamuussaus. Hämeenlinnalaisseitsemikkö kasvatti korieroa jakso jaksolta. Koripallokenttien elävä legenda, nyt tuomarina toiminut Pauli Tele saattoi vain ihastella, kuinka pitkän matkan vieras paukutti isäntää sipuliin isolla roottorilla. Menneellä viikolla vietetyn Aleksis Kiven päivän kunniaksi PuB 2 järjesti Katajanokan liikuntahallissa sellaiset saunanpolttajaiset, että vain sauna jäi polttamatta. Halliin asteltaessa on kengät jätettävä eteiseen, mutta tämän voiton myötä pelaajavalmentaja Pena Mattilan crocsit eivät todellakaan jää eteiseen, kun mies seuraavan kerran ottaa dominoivaa roolia Iskelmäbaarin peilipallon alla.

Yleisöä oli kuin Ojoisilla. Nuorta hyvännäköistä kissaa katsomossa. (Lasse Vuorinen)

PuB teki paljon koreja nopeilla hyökkäyksillä. Se on harvinaista. Mutta se ei ole harvinaista, että Touko Helanen heitteli kolmosia. Tänään viisi löysi tiensä maaliinsa eli häneen. Lasse Vuorinen ja Touko Helanen pommittelivat kahteen pekkaan yhteensä 55 pistettä. On sanottava, että tietynlaisen etelähelsinkiläisen asenteen itseensä istuttanut Matti "Kaasu" Heikka oli niin ikään pelipäällä: mies möyri, myyri, rymysi ja hermostutti vastustajan henkistä tasapainoa - ynnä duunasi yksitoista pojoa. Kokonaisuudesta sanottakoon, että Touko heitteli kaukaa ja muut jyräsivät läheltä. Siitä se ajatus sitten lähti.

Vastustaja pelasi puolet kolmannesta erästä tekemättä pistettäkään.Valmentaja Mattila antoi meille palautetta: "Löysää puolustusta tässä erässä, jätkät." (Lasse Vuorinen)

Ottelun dramaattisimman hetken tarjoili HKT Kisis 90:n pelaaja numero 33, "Pihlajaoja". Ensin mies taklasi kapteeni Vuorisen korintekotilanteessa seinään ja sitten meni vielä nyrkit pystyssä viiden sentin päähän Vuorisen naamasta haastamaan otsaanlyöntikilpailua. No, epäurheilijamainen virhehän siitä tuli - ja ulosajo. Hämpton City Basketball ei ennusta "Pihlajaojalle" kovinkaan menestyksekästä uraa valitsemallaan tiellä. "Pihlajaojan" tekemisiä eivät ymmärtäneet edes joukkuetoverit saati valmentaja, tuomarit, yleisö tai oikeastaan kukaan milloinkaan missään.

Tänään vankka kokemus peittosi nuoruuden kiihkeyden. Trauma-apina (eli kotiottelun synkkä käänne tappioksi) on nyt poissa. Se on kaivettu trauma-apinoiden hautausmaahan. Pistemiehet: Vuorinen 28, Helanen 27, Heikka 11, Reima Salomaa 4 ja Kaius Karju 3. Mukana retkellä olivat myös Pena Mattila ja Juha "J-Hawk" Haukka.

PuB 2 kohtaa huomenna maanantaina Sateenkaarihallissa HNMKY Yökoripallon. Ottelu alkaa klo 20.15 ja siihen on vapaa pääsy.