maanantai 14. lokakuuta 2013

PuB:n kakkonen niisti Sateenkaarihallissa HNMKY Yökoriksesta mehut veke


PuB 2

HNMKY Yökoripallo

90-48 (48-23)



Punaportin Bluesin kakkosjoukkue jatkoi siitä, mihin eilen jäi.

Kahden tappion (nyt kolmen) sarjajumbo sai kyytiä jo heti ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Eilisen Kisis-ottelun pistekurkot Lasse Vuorinen ja Touko Helanen painoivat pisteitä kuin samoilla silmillä. Avausviisikosta myös Matti Heikka, Jani Postareff ja Pena Mattila esittivät vahvoja otteita jo ensi minuuteilta lukien. Helsinkiläisvastustaja otti aikalisän jo minuutin pelin jälkeen, tilanteessa 4-1. Sen jälkeen PuB upotti kaiken, ja pienelle erätauolle käytiin tilanteessa 29-13.

Kapteeni Vuorisen faneja Sateenkaarihallin katsomossa.
 
















Toinen neljännes oli hieman vaisumpi. Tuomari Matias Lehtinen varoitteli molempia joukkueita kertaalleen ajan pelaamisesta eli pallon hiplaamisesta koritilanteen jälkeen. Mitään muuta erityisen merkittävää ei tässä erässä tapahtunut. Oli aikaa kuvata kapteeni Lasse Vuorisen fanikantaa... Puolitoista minuuttia ennen puoliaikavihellystä coach dog Mattila näytti, miten heitetään vaparit, kun ollaan tultu suoraan salilta, "käsipäivästä". Jos Mattila oli siis jakson antihahmo, Postman Postareff oli hahmo - pinnoja kertyi kunnon korinalusmylleröinneistä. Puoliaikatulos: 48-23.

Kolmannella kympillä Pena Mattila otti aikalisän, koska vastustaja alkoi saavuttaa. Tilanne oli 53-35. Sitten alkoi tapahtua. Valkku Mattila päätti, että kotiyleisöä on nyt hemmoteltava jotenkin. Miekkonen pani ensin kolmosen levyn kautta sisään ja sitten heti perään aivan normaalilla liikeradalla sukkana. Siinä oli kahden vuoden kolmoset kahdessakymmenessä sekunnissa!!1! Äläpä mitään. Seuraavassa hyökkäyksessä - täysin vapaasta paikasta - lähti kolmaskin... joka upposi häneen. Sateenkaarihallin kotiyleisö ulvoi kuin mesta olisi ollut tulessa. Ihmiset villiintyivät kuin sprinklerit. Tilanteessa 62-37 poistuttiin viimeiselle minitauolle.

Sun tyttöystäväs salaiset päiväunet 2013-2014.


Päätösjakso alkoi taas Postareffin komennossa: vastustajalta isommat luulot pois parilla kolmosella ja sitten vielä kaikki levypallot omiin näppylähansikkaisiin. Boom! Sitten kolmonen Hirmumyrsky Hillolta - nou! Heti perään Matti "Kaasu" Heikalta - jes! Ja omassa päässä Postareffin himoblokki Lastentalon takaseinästä läpi. Kaius Karju puolestaan jatkoi unelmapeliään ja teki jo 11. pisteensä, jota Heikka täydensi feet-on-the-ground-rejectionilla eli jalat maassa suoritetulla heitontorjunnalla ja sitten, toisessa päässä, Hillo kaksipisteisellään. Tässä oli nyt sitä peli-iloa, sitä momentumia, sitä sinistä sähköä, sitä energian vapaata virtaamaa. Hurlumhei-palloa, beibe beibe! Heikka for threeeeeeeeeeee!

Avausviisikko pelasi loistopelin. Avausviisikon ulkopuolelta Kaius Karju pelasi loistopelin. Lasse Vuorinen kesytti mustapaitaisen kertaalleen kebabkioskille pyöräyttämällä pallon selän takaa samalla kun ohitti puolustajansa. Sateenkaarihallihallin mimmifanit olivat taas kerran, että: "Damn, boy! You do your thang, boy!" ja sitten peli puhallettiin päätökseensä; viimeisen korin teki puolesta kentästä vastustajan numero 32, joka tällä haamuheitollaan julistettiin helsinkiläisten parhaaksi pelaajaksi.

Pistemiehet: Vuorinen 19, Helanen 18, Postareff 17, Heikka 12, Karju 11, Mattila 9, Hillo 4, Salomaa 0 ja Haukka 0.

"Perussetti." -Igor Jacovic (hoidettuaan toimitsijan hommansa)
 "Ai tältä tuntuu olla Lasse..." -Petu Mattila (heitettyään kolme kolmosta sisään)