maanantai 18. marraskuuta 2013

Ja katso! PuB:n kakkosesta ilmestyi nuorukainen rankaisemaan parketin jokaista keltapaitaista stadilaista


PuB 2 

vs.

Wartti Circus

82-63 (43-34)




Tasavahvojen joukkueiden kohtaamisessa voittajaksi selvisi se posse, joka ei erehtynyt kolmipisteisissään. Ja se, jonka rosterissa seisoi nimike Vuorinen.

Ojoisten lastentalossa eli entisessä kokkelipölyluolassa on sykettä nyt. Aloitusviisikosta Touko Helanen - Matti Heikka - Reima "El Reino" Salomaa - Jukka Hirmumyrsky Hillo - Lasse Vuorinen tämä viimeisimpänä mainittu peluri paukuttaa heti kärkeen neljä isoa ja yhden pienemmän (14 p.) häneen ja vie kotijoukkueen niukassa 22-21-johdossa ensimmäiselle aikalisälle. Voisi kuvitella, että moinen himoalku olisi vienyt vastustajalta itseluottamuksen, mutta ei: nuori ja tarkasti osuva helsinkiläisporukka tulee itsepintaisesti, kori korilta, aivan siinä kannassa. Tästä on tuleva erinomaisen tasaväkinen ottelu, sen tietää sarjataulukkokin kertoa. Molemmilla joukkueilla kolme voittoa ja kolme tappiota sekä sijoitus keskikastin keskimääräisimmässä keskiöpositiossa. Nyt Iso Japo lämpenee. Kolme kippoa jo - mutta ei vielä ainuttakaan laittopalloa. Jakson loppuun Antti Rupoman Ruponen pistää vielä yhden Kareem-Abdul-skyhookin nollakulmasta ja valkku Pena Iso Koira Mattila kolkin kertaalleen; pienelle tauolle tepastellaan pienin töppösin tilanteessa 29-23.

Hei, sun mude ei ollu tänään katsomossa. Mix!?











Toinen kymmenminuuttinen aloitettiin rentoutuneessa fiiliksessä. Ensimmäisen jakson päätössekuntien onnistumiset synnyttivät kotijoukkueessa ajatuksia kuolemattomuudesta. Pelataan kolme ja puoli minuuttia ilman ainuttakaan kuppia, mutta sitten osutaankin jo kahdesti: ensin Lasse Vuorinen sivuttaisliikkeestä yhdellä kädellä ja sitten Matti "Kaasu" Heikka kohti kattoa lingotulla arpajaispallolla, Se löytää osoitteensa, kuten löytää myöskin Vuorisen viides kolmonen ja 19. piste. Wartin pojat näyttävät ajattelevan: "Fäk, me ei pystytä pysäyttää tuota fäkin kolmospommittajaa, me on hävitty tää peli." Tuo ajatus roikkuu ajatuskuplana pitkänmatkan vierailijan pelaajien päiden päällä... ja sitten Kaius Karju (tämän artikkelin pääkuvan miesfiguuri) avaa pistetilinsä. Tilanteessa 38-28 voisi piste-eroa todeta olevan täysi kyssä.

"On kiva, et Lasse on meidän porukassa eikä noiden."














Nyt Vuorinen osuu kuudennen kolmosensa. Ohitse ei ole mennyt ainuttakaan. Vastustaja nakkaa vaparinsa sisään ja kaventaa hieman - tai ei sittenkään, sillä Jukka Hillo käy nappaamassa hyökkäyspään levypallon ja nostaa eleettömästi korin oikealta puolelta kaksi pojoa levyn kautta sukkapussukkaan. 43-34. Wartti pallottelee, hakee ensimmäisen puoliajan viimeisen sekunnin ratkaisua... joka epäonnistuu. Puoliaikatulos on hänessä eikä missään Hämäläisen Kalevin entisessä elämässä.

It's gettin' hot in herre / That boy is on fireeeee!














Jälkimmäinen ottelupuolisko käynnistyy Vuorisen kolmosella. Se menee ohi. Pettymys on kaksipäiselle (yksi toimittaja ja yksi edustusjoukkueen Ville Reponen) kotiyleisölle hirvittävä. "Oi joi", sanoo Ville. "Oi joi joi", sanon minä. Sitten vastustaja tekee monta koria, ja yhtäkkiä tilanne on 43-40. "Tuleekohan tästä yhtä dramaattinen matsi kuin viimeksi..." ounasteli tuomari Saros ennen alkuvihellystä, ja minä olen nyt ihan että: "Voipa tullakin", kun Vuorinen heittää jo toisen kolmosensa ohi, mutta PuB:n onneksi siellä on Japo "Postman" Postareff paikkaamassa näitä ohiheittoja kaksipisteisiksi. Sitten jengi möhläilee ja coach Pena kutsuu sen aikalisälle. Hermohan siinä on palaa, kun kaksi äijää haparoi yksinäisen levypallon päätyrajasta yli jne. jne.

"Ennustan loppukaudeksi kolmossadetta."














Japoman ja Vuorinen jatkavat koritalkoitaan. Wartti pakotetaan aikalisälle tilanteessa 56-44. "Se oli pelikirjasta", kommentoi coach Pena katsomoon päin, kun Jukka Hillo käy väsäämässä and-one-korin keltaisten kenttäpäädyssä. Valmentaja hymyilee kuin Hämäläisen Kalevin veli Hämäläisen Juha toisen avioliittonsa alkukuukausina... Tilanteessa 60-45 askelletaan viimeiselle tauolle - edessä on päätöskymppi.

PuB:n pojat viihtyvät yhdessä myös vapaa-ajalla.












Numerologiasta kiinnostuneille. Vuorinen tekee 31. pisteensä. Vastustajan etukäteen pelätyllä nro 31:llä on kasassa viisi pistettä - kaksi pelitilannekoria ja yksi onnistunut vapaaheitto. Nyt kotijoukkue menee jo menojaan. Tämä viimeinen kymmenminuuttinen on ihan vain pelailua. Kertaalleen Pena Mattila ottaa joukkueensa aikalisälle (tilanteessa (69-56), mutta lepuuttamistarkoituksessa vain, sillä todellista vaaraa ei nujerretusta Wartista enää ole.
Numerologiasta kiinnostuneille. Vuorinen tekee 31. pisteensä. Vastustajan etukäteen pelätyllä nro 31:llä on kasassa viisi pistettä - kaksi pelitilannekoria ja yksi onnistunut vapaaheitto.
"Eiköhän tää ollut tässä", sanoo joku keltapaitainen stadilaispenkiltä, kun aikaa on jäljellä kolmisen minuuttia. Sitten tulee Touko Helanen ja säkittää jo pelin kolmannen kolmosensa ynnä pari rikkeestä syntynyttä vapariaan verkon perille, ja viimeinen kaksiminuuttinen on kosmetologiaa, lopputuloksen komistelua. Helanen ja Wartin #53 nakkelevat nyt isoja vuorotahtiin sillä erotuksella, että Helanen osuu.

Tuomarille mussutellut keltainen #9 mussuttelee itsensä kahdella tekulla ulos hallista. Saros on puhunut ja asia on jämpdi. Wartti ei aio protestoida tapahtuneesta. "Heitetään kuusi vapaaheittoa", toteaa Saros. Heikka alkaa paukuttaa. Yksi sisään. Toinen. Sitten Vuorinen kahdesti: jälkimmäinen hänekseen. Vielä Touko: ohi ja ohi. Game Over, sanoi Reino Nordin, kun ekstrapallo kuiluun putosi. 

Pistemiehet: Vuorinen 32, Helanen 14, Postareff 14, Heikka 9, Hillo 4, Rupoman 4, Pena 3 ja Karju 2.