PuB kampesi kotivoiton, koripallomajuri Utrio ampui alas jokaisen yritelmän yllättää

Punaportin Blues -
Los Pakilas Lakers

85-76 (40-42)

Lohkonelonen kohtasi viimeistä edellisen, kun kotijoukkue PuB otti mittaa HNMKY:n alajengistä Los Pakilas Lakersista. Kävi ilmi, ettei mustapaita ole kehno populaatio ensinkään.

Avausneljännes tunnusteltiin voimasuhteita. Vieras oli ottelun alkuvaiheessa fyysisempi ja pääsi PuB:n hassatuista syötöistä ja nukutuista puolustuksista etulyöntiasemaan. Kumpikin joukkue osui kolmoskaaren takaa – vieras alussa hieman hanakammin. Jakso päätettiin lukemissa 17–24.

Kakkosjakso alkoi vierailijan kolmosella, mutta minuutti minuutilta pääsi hämäläisjengikin vauhtiin mukaan. Kentän nopeimman ja korkeimmalle ponnistavan pelurin Joe Nurmion johdolla PuB tuli kympin tappioasemasta korin päähän, ja kirjautti puoliaikatulokseksi 40–42.

Toisen puoliskon alku tarjosi kotiyleisölle PuB:n hurjan kirirynnistyksen. Kolmessa minuutissa kotijoukkue karkasi seitsemän pisteen johtoon Leo Oksasen, Eetu Koivuniemen ja Ari Lehtolan kolmosilla. Lakers pakotettiin aikalisälle juonimaan, miten tästä eteenpäin. Koivuniemi ja Utrio osuivat "ison" vielä kertaalleen, Utrio omasta kenttäpäädystä singotulla viimeisen sekunnin heitolla, ja päätöskympille lähdettiin tilanteesta 64–57. Tuosta haamuheitosta Lakers ei koskaan toipunut, ja päätösjakso olikin sitten yksi suuri Utrio-show.

PuB:n pistemiehet: Utrio 29, Nurmio 16, Lehtola 15, Koivuniemi 12, Timo Teivaanmäki 7, Oksanen 3, Ville Reponen 3, Matias Suonpää 0 ja Igor Jacovic 0.

Bonusmateriaali: Joe Nurmio teki korit aina, kun niille oli tarvetta. Eetu Koivuniemi tappeli irtopallot joukkueelleen. Lassi Utrio liekehti oikeastaan vasta päätösjaksolla. Ari Lehtola väläytteli muutaman olennaisen kaksipisteisen. Timo Teivaanmäki oli päivän vapaaheittopäällikkö viidellä onnistuneella ykkösellään. Leo Oksasen ainukainen kolmonen osui tärkeään ohitusvaiheeseen. Ville Reponen otti kentällä iskuja vastaan kuin Russell Crowe. Matias Suonpää onnistui puolustustehtävässä. Igor Jacovic sai arvokasta kokemusta mm. vapaaheittoviivalta. Harri Tuomi teki sen, mitä valmentajan tulee tehdä - voitti. Miikka Kilpinen poti katsomossa serbialaista flunssaa. Koko joukkue tappeli jokaisesta pallosta.

Pelin kohokohta: kolmannen kymmenminuuttisen viimeisellä sekunnilla levyn kautta häneen uponnut kolmonen, joka lähti PuB:n omasta päädystä, mister Utrion ranteesta. Kori hyväksytään. Kolme pistettä. Pam pam pam.

Lainauksia:

"Vastustajan Opa ja Huusko... On mystistä, miten vanhat ystäväni ovat pelaajina taantuneet. Ennen me olimme yhtä hyviä." -Big Dog matsin jälkeen

"Nyt haluaa palloa. Joka jätkä." -Esa Reponen ohitusrynnistyksen kiihkohetkillä.

"Puhuttiin pukukopissa, että kolmosjaksolla me otetaan tämä peli haltuun. Sitten me otettiin. Utriolle oli käydä Koposet, mutta onneksi älysin ottaa miehen välillä vaihtoon huilaamaan." -Coach Harri Tuomi loppuanalyysissaan